huszonnyolcan neveztek

2021.06.30. 07:00

Megtartották az idei első minősítő versenyt Ajkán

Minősítő lövészversenyt tartott az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület a lőtéren a közelmúltban. Az idei első versenyre 28 nevezés érkezett.

Tisler Anna

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Péntek Vendel, az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, a járvány miatt több rendezvényük elmaradt. Gratulált Sárközi Tamás sporttársuknak a nemrég Városföldön megtartott Barátság kupán elért kiváló eredményéhez. Sárközi Tamás kérdésünkre elmondta, a minősítő versenyen 60 lövéses légpisztoly és sportpisztoly kategóriában nyert, 20 lövéses légpisztolyban második lett. A lövészetet 1985-ben kezdte, 1991-ig sportolt, majd 30 év kihagyás következett. Fiát, Dávid Krisztiánt vitte két éve Kajtár Jánoshoz a lőtérre, látta, hogy légpisztollyal is lehet lőni, kipróbálta, azóta rendszeresen jár ide. A Barátság kupán Dávid is részt vett, légpuskában ezüst-, légpisztolyban bronzérmet szerzett.

Az ajkai versenyen sportpuska kategóriában Nagy Tibor, Száki Zoltán, Kalmár Zsolt, sportpisztolyban Sárközi Tamás, Dobrovits Zsolt, Lóránt Tibor, központi gyújtású kilenc milliméteres pisztolyban Dobrovits Zsolt, Naszódi Róbert, Szellem Tamás lett a sorrend. A versenybíróság különdíját Kovács Ida és Tisler Anna érdemelte ki. A legfiatalabb versenyző a 2003-as születésű Ilyés Áron volt, a legidősebb az 1937-es Visi Károly.

A következő versenyt július 31-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában