Válogatott keretbe kerültek

2021.06.23. 12:36

Mérő Dominika a felnőttek között szerepelhet

Összesen öten kerültek be a Veszprémi Honvéd SE-ből a 16 fős ifjúsági tájfutó válogatottba, ami órási dolog, de nem ez az egyetlen nagyszerű hír a klub háza tájáról.

Horváth Gábor

Válogatottak és edzőik, balról: Molnár Zoltán, Bálint Gergő, Ódor Laura, Barát Miklós, Lantai Lili, Bálint Ádám, Némethné Bors Melinda

Forrás: VHS

A kemény, kitartó munkának beérett a gyümölcse – vezette fel a hírt a Veszprémi Honvéd SE (VHS), amelynek tájfutó szakosztálya hatalmas sikert könyvelhetett el. A klub mellett Veszprém városa is büszke lehet arra, hogy öt bakonyi sportoló bekerült a Litvániában rendezendő ifjúsági Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott keretbe.

Az előző versenyszezonban és az idén megrendezett válogató futamokon nyújtott teljesítményük alapján a szövetségi kapitányok által javasolt kerettagok névsorát az Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöksége a napokban fogadta el – tudta meg lapunk a veszprémi egyesülettől.

Ez alapján összesen öt VHS-es sportoló jutott be a 16 fős ifjúsági válogatottba. Azaz az augusztusban Litvániában tartandó ifjúsági Európa-bajnokságra utazó keret közel harmadát a veszprémi fiatalok adják. Az egyesület évek óta tapasztalható fejlődése tavaly abban nyilvánult meg, hogy a veszprémiek megszerezték a bajnoki pontverseny második helyét, a vidéki csapatok közül a legeredményesebben szerepelve. Idén pedig a versenyzők és edzőik (Molnár Zoltán, Koós Hutás László, Németh Zsoltné Bors Melinda) állhatatos munkájának köszönhetően a VHS történelmében eddig példátlan eredményt lehet ünnepelni.

Válogatottak és edzőik, balról: Molnár Zoltán, Bálint Gergő, Ódor Laura, Barát Miklós, Lantai Lili, Bálint Ádám, Némethné Bors Melinda Fotó: VHS

Az Ifjúsági Európa-bajnokságra utazó veszprémi tájfutók, N16: Lantai Lili, Ódor Laura. F16: Bálint Gergő, Barát Miklós, F18: Bálint Ádám.

Ahogy említettük, nem ez az egyetlen nagyszerű hír a klub háza tájáról. A büszkeséget tovább fokozza, hogy a még junior kategóriába tartozó Mérő Dominikát felnőtt kerettagnak választották, így a kiváló versenyző részt vehet a július 3. és 9. között Csehországban tartandó felnőtt világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában