Nagyon közel került a tokiói olimpiai kvalifikáció

A Sportolj Velünk SE két atlétája számára is rendkívül közel került az olimpiai kvóta. Szögi István 1500 méteren, Bartha-Kéri Bianka 800 méteren harcolhatja ki a részvételt.

B. Virág Rita

Az elmúlt időszakban fantasztikusan szerepelnek a Sportolj Velünk SE futói. Közülük is kiemelkedik két sportoló, akik számára most elérhető közelségbe került az olimpiai kvóta. Pedig a legutóbbi ötkarikás játékokon nem vett részt veszprémi atléta, Orbán Éva kalapácsvető minimális különbséggel maradt le Rióról, futónak pedig nem igazán volt esélye.

Most viszont ketten is jó esélyekkel pályáznak a tokiói repülőjegyre.

Szögi István legutóbb Montreuil-ben vett részt egy nemzetközi viadalon, ahol tovább javította két héttel ezelőtt elért egyéni legjobb idejét. Tóthné Stupián Anikó tanítványa 3:36.63-as idejével két tizeddel jobbat futott, mint eddigi egyéni csúcsa. Mint kiderült, ezzel az idővel Szögi István jelenleg a 37. a világranglistán. Tokióban pedig az első 45 atléta vehet részt.

Bartha-Kéri Bianka Somorján versenyzett több más válogatott társával együtt. A magyar bajnok futónő 800 méteren óriási egyéni csúccsal, 2:01.44 perccel szerezte meg a bronzérmet.

Női 800 méteren Tokióban összesen 48-an mutathatják meg tudásukat, Bianka jelenleg az 54. helyen áll a rangsorban. Úgynevezett „A” szinttel is kvalifikálhatja magát, ehhez azonban tovább kell javítania eddigi legjobbját, hiszen az SVSE-től kapott tájékoztatás szerint a kvótát érő idő 1:59.50 perc.

A dobóatléták közül a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Pásztor Bence próbál meg eljutni Japánba. Jelenleg a negyedik számú kalapácsvető, Halász Bence már biztos induló, Pars Krisztián a 38., Rába Dániel a 47., míg a veszprémi fiatalember a 60. sorban. A nyári versenyeken azonban még javíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában