SVSE: újabb szenzációs eredmények

Nincs megállás: a Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái a hétvégén is nagyszerű eredményeket értek el.

B. Virág Rita

A Magyar Nagydíj Sorozat legutóbbi állomásán, Tatabányán szerepeltek az SVSE sportolói. Bartha-Kéri Bianka egy héttel ezelőtt már megjavította egyéni csúcsát 800 méteren, azonban most sikerült tovább faragnia a rekordon. Tóthné Stupián Anikó tanítványa 2:01,34 perces eredményt ért el, amivel nemcsak az aranyérmet szerezte meg, hanem egy újabb lépést tett Tokió felé.

A legfrissebb világranglista még nem készült el, de Bianka várhatóan hat-nyolc helyet előre tud lépni a sorban, így egyre közelebb kerül a legjobb 45-höz, akik részt vehetnek a tokiói játékokon.

Női 100 méteren Kéri Bettina 12,12 másodpercet ért el a nemzetközi mezőnyben és ezzel a nyolcadik lett. A fiatal futónő a 4x100-as váltó tagjaként is futott, de itt elég egyértelmű volt a helyzet, mert az egyetlen másik váltót végül kizárták.

A mezőny legfiatalabb tagjaként indult Varga Gréta Barbara 3000 akadályon és 10:05,16-os új egyéni csúccsal a hetedik helyet érte el.

Kiss Gergő pedig idei legjobbjával ért célba 800 méteren, az 1:48,65-ös eredménnyel a hatodik helyen zárt.

Szögi István Hengelóban, a Continental Tour Gold sorozat egyik állomásán állt rajthoz több másik válogatott atlétával. Végül élete harmadik legjobb 1500 méterét teljesítette: 3:38,05 perces eredményével a tizedik helyen végzett.

– Jó futás volt, jól éreztem magam közben – nyilatkozta a Magyar Atlétikai Szövetségnek a viadal után Tóthné Stupián Anikó futója. – A mezőny eleje gyorsabban kezdett, az még nem az én tempóm, valamint taktikailag tudok még apró hibákat mondani. Fontos lenne, hogy minél előrébb helyezkedjek, és ne kelljen a végén előzni – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában