33. helyen végzett Bartha-Kéri Bianka, az SVSE atlétája élete első olimpiáján

Bartha-Kéri Bianka, az SVSE atlétája élete első olimpiáján a 33. helyen végzett a 800 méteres síkfutás versenyszámában a tokiói ötkarikás játékokon.

Rónai Tamás

Tokió, 2021. július 30. Bartha-Kéri Bianka a nõi 800 méteres síkfutás elõfutamában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. július 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Bartha-Kéri Bianka volt az első magyar atléta, aki bemutatkozhatott az idei nyári játékokon. A Sportolj Velünk Sportegyesület 27 éves versenyzője, aki idén érte el egyéni legjobbját (2:01.34 perc), egész évben kiváló teljesítményt nyújtott, de nagy bánatára a toruni Európa-bajnokságon nem indulhatott pozitív Covid-tesztje miatt.

A veszprémi sportoló a szám harmadik futamába kapott besorolást, többek között a világ idei legjobb eredményével rendelkező amerikai Athing Mu-val. Bartha-Kéri óvatosan kezdett, a mezőny végén helyezkedett el, majd az első kör végén megpróbált felzárkózni. A negyedik helyen haladt, amikor a kettes pályára szorult és belekerült egy kisebb lökdösődésbe, ami kizökkentette a ritmusából.

MTI/Czeglédi Zsolt

Az utolsó körben Bianka jól tartotta magát a hátsó egyenesben, amikor az elől álló amerikai és etióp vetélytársa ritmust váltott, és végül az SVSE versenyzője ír vetélytársát megelőzve a hatodik helyen ért célba 2:02.82 perces idővel. Bartha-Kéri Bianka ezzel a teljesítménnyel az összetett 33. helyén zárt élete első ötkarikás játékát. A hat futamból az első három helyezettek mellett a hat legjobb időt elérő lépett tovább az elődöntőbe.

A veszprémiek tehetséges futójának idei terveiben még egy-két nemzetközi versenyen való részvétel szerepel, valamint tovább szeretne faragni legjobb időeredményén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában