Türelmesen kell építkezni

2021.07.30. 13:22

A Perutz FC játékosaira nehéz feladat vár az első hét fordulóban

A legutóbbi NB III-as bajnokság hatodik helyezettje, a Sopron ellen vág neki a 2021/2022-es bajnoki évadnak a Perutz FC, melynek nyáron kinevezett vezetőedzője, Weitner Ádám a sorsolás szeszélye folytán korábbi csapata ellen debütál a pápai kispadon.

Haraszti Gábor

A korábbinál nagyobb volt a jövés-menés a Várkert úton a nyári időszakban, nemcsak játékosfronton, hanem a szakmai stábban is

Fotó: Penovác Károly/Napló

A korábbinál nagyobb volt a jövés-menés a Várkert úton a nyári időszakban, nemcsak játékosfronton, hanem a szakmai stábban is. Takács Gábor, miután teljesítette a vele szemben elvártakat és benn tartotta az együttest, elköszönt a csapattól, helyére a Sopronnal jó idényt produkáló Weitner Ádám került. A fiatal szakember nem egyedül érkezett, segítője a korábbi szerb hátvéd, magyar bajnok Lazar Stanisic lett.

A keretben is történtek változások, Schüld Máté, Baldauf Konrád, Koronczai Benjamin, Molnár Tamás, Kiss Ádám, Illés Bence és Dóczi Krisztián is távozott, a közös folytatásra egyelőre Oláh László, Dénes Zsolt, Köles János, Molnár Máté és Zsirai Martin bólintott rá, ám augusztus 31-éig még van lehetőség igazolni, így könnyen elképzelhető, hogy tovább gyarapszik az érkezők listája.

A bakonyaljaiak az öthetes időszak alatt öt mérkőzést játszottak. Az RKSK-t (2-0) és a Csornát (3-4) sikerült legyőzni, míg a Mohács (1-2), a Csákvár (1-3) és az ETO Akadémia (2-3) jobbnak bizonyult vendéglátóinál. A pápai edző elmondta, az eredménnyel egyik meccs után sem foglalkozott, a legfontosabb az újfajta játékrendszer gyakorlása volt.

- Nyilván nyáron kevesebb idő van a felkészülésre, de amit elterveztem, azt maradéktalanul végre tudtuk hajtani – foglalta össze az elmúlt bő egy hónapot Weitner Ádám. – Elismerem, nem volt könnyű a mögöttünk hagyott időszak, próbáltuk azért úgy adagolni a terhelést, hogy ne álljanak fejre a játékosok, nagy figyelmet fordítottunk a megfelelő kondíció elérésére, sokat edzettünk a futópályán, a fitneszteremben, és az uszodát sem hanyagoltuk el. Elégedett vagyok a fiúkkal, jól dolgoztak, alázatosak voltak.

A korábbinál nagyobb volt a jövés-menés a Várkert úton a nyári időszakban, nemcsak játékosfronton, hanem a szakmai stábban is Fotó: Penovác Károly/Napló

A pápai tréner a taktikával kapcsolatban azt mondta, az első számú cél az volt, hogy a hátsó stabilitás meglegyen.

- Az edzőmeccsek alatt bekapott gólokat nem kidolgozott szituációk, hanem egyéni hibák előzték meg. A játék felépítése és a támadójáték fokozatosan alakul majd ki, most az elsődleges az volt, hogy stabil legyen a védekezés. Öt hét alatt nem lehet csapatot építeni, türelmesnek kell lennünk.

Augusztus 1-jén 18 órai kezdéssel a jó erőkből álló Sopron ellen indul a szezon, ezt leszámítva is nehéz a Perutz sorsolása, az első hét hétben a Komárom, a Tatabánya, a Balatonfüred, az Andráshida és a Kaposvár lesz az ellenfél.

- Nyilván nem az első vagy a második meccs alapján dől el, hogy hogy fogunk szerepelni a szezonban, de az biztos, hogy nehéz ez a hét meccs. Vasárnap jó csapat érkezik hozzánk, nyilván ismerem őket, úgy gondolom, felépítettem ott valamit, amit igyekeznek továbbvinni, nem lesz egyszerű a találkozó – mondta a pápaiak mestere.

- Nem gondolnám, hogy több lenne ez egy bajnokinál, felesleges presztízsnek titulálni, mindenkivel kell játszani, így az előző csapatommal, a Sopronnal is. Azt szeretném, hogy amikor vasárnap este lejövünk a pályáról, tiszta legyen a lelkiismeretünk, hogy mindent megtettünk a három pontért – vázolta a célokat Weitner Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában