A Veszprém nem reagált a Mol-Pick Szeged közleményére

A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján közleményt adott ki „Nagy Lászlónak, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) alelnökének és a veszprémi kézilabdacsapat sportigazgatójának több alkalommal tett valótlan tartalmú állításai miatt”.

Rónai Tamás

Nagy László nehéz helyzetbe került Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A szegediek a leírtakban határozottan állítják, hogy Nagy László a magyar bajnoki döntő második mérkőzése előtt egy nappal üzenetben kereste meg Bodó Richárdot, azonban a magyar válogatott játékosa elutasította a kapcsolatfelvételt. A folytatás szerint a bakonyiak sportigazgatója egyáltalán nem kereste a szegedi klubot, sem annak munkatársait, ezzel szemben a Magyar Nemzet július 3-i számában az „üggyel” össze nem függő módon belekeverte a szegedi játékosokat képviselő menedzseri irodát.

A Mol-Pick Szeged ezután felvette a kapcsolatot a menedzseri irodával az ügy tisztázása érdekében, és ők mindenben cáfolták Nagy László állításait. Az iroda képviselője megerősítette, hogy a Telekom Veszprém együttesétől érkezett érdeklődés Bodó Richárd leigazolásával kapcsolatban, akár úgy, hogy a szerződéséből kivásárolják. Ők tájékoztatták Nagy Lászlót, hogy erre nincs lehetőség.

A felhívás szerint feltehetően a menedzserekkel is beszélhetett a veszprémiek egykori 19-es számú játékosa, ugyanis a Vaksz (podcast) július 5-i adásában azt nyilatkozta, hogy több alkalommal is kereste telefonon a szegediek elnökét, de ő kinyomta, és azóta sem hívta vissza. Szűcs Ernő Péter, a szegedi klub elnöke meglepődött ezen a nyilatkozaton, mert szerinte egyáltalán nem volt hívása Nagy Lászlótól.

„Még ezen a napon Szűcs Ernő Péter írásban kérte Nagy Lászlót (az üzenetet egymás után egy óra különbséggel kétszer is elküldve), hogy tisztázza a klubunkat és annak elnökét, egyben tárja fel az igazságot, de az üzenetek válasz nélkül maradtak” – szerepel a hivatalos közleményben.

Nagy László nehéz helyzetbe került
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Kedden a szegediek elnöke ismét üzenetben kereste meg a veszprémi sportigazgatót, hogy járuljon hozzá az összes levelezés nyilvánosságra hozatalához, illetve lássa be, hogy hibázott, és kérjen bocsánatot az érintettektől. A bajnoki címet elhódító együttes felhívása alapján erre nem került sor, ezért kényszerültek a hivatalos közlemény megjelentetésére, amelynek záró gondolataiban Nagy László MKSZ alelnöki posztjával járó felelősségét kérdőjelezik meg, és bíznak benne, hogy a jelen esetből tanulni fog, és felnő arra szintre, amit a szövetségben betöltött pozíciója és a magyar kézilabdás társadalom elvár vele kapcsolatosan.

„A Pick Kézilabda Zrt. ezzel a közleménnyel ezt az „ügyet” lezártnak tekinti, és csak abban az esetben kívánunk megnyilvánulni a jövőben, ha olyan nem várt események következnének be, amelyek számunkra sértőek vagy nem kívánatosak” – áll a levél lezárásában.

Lapunk megkeresésére a Telekom Veszprém azt közölte, hogy a klub nem kíván rea­gálni a szegediek nyílt levelére. A Telekom sportigazgatóját a szombati, Magyar Nemzetnek adott interjújában, valamint a Vaksz internetes blogjának több mint egyórás beszélgetésében is kérdezték arról, hogy a bajnoki döntő két mérkőzése között megkereste-e Bodó Richárdot. Nagy László a Magyar Nemzetnek adott válaszában elmondta, a lezajlott beszélgetéssel kapcsolatban a játékos menedzserét, vagy magát a játékost kell megkérdezni. A Vaksz által hét elején leközölt videóban a bakonyiak sportigazgatója az alábbiakat válaszolta a műsorvezetők kérdésére.

„Az, hogy Szűcs Ernő Péter nagyon rossz emberként akart feltüntetni, számomra minősíthetetlen. Nem tudom, mi okozta, hogy miután felhívtam az elnök urat, kinyomta a telefont, és utána nem volt ideje, vagy nem is akart visszahívni. Ez semmiképpen sem fedi a valóságot. Semmi konkrét tárgyalás nem volt Ricsivel, bár szóba került a leigazolása.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában