labdarúgó európa-bajnokság

2021.07.01. 20:01

A veszprémi tehetség belga sikert vár

A VLS Veszprém 19 éves középpályásával, Vass Szilárddal beszélgettünk benyomásairól a labdarúgó-Európa-bajnoksággal kapcsolatban, arról, hogy mit vár a legjobb nyolc között, és természetesen a magyar válogatott szerepléséről.

Rónai Tamás

Vass Szilárd keményen készül a következő idényre, de az edzések mellett nyomon követi az Európa-bajnokságot

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A harmadosztályban 36 mérkőzésből 35-ön kezdőként pályára lépő veszprémi tehetség az idei Európa-bajnokságot nagyobb figyelemmel kíséri, mint az eddigi nagy labdarúgótornákat.

- Véleményem szerint az idei az utóbbi évtizedek egyik, ha nem a legizgalmasabb Eb-je, amelyhez természetesen Magyarország sikeres szereplése is hozzájárul. A magyar csapat legnagyobb erényének a szervezett védekezést, az abból történő gyors támadásszervezéseket tartom, de nem mehetünk el Rossi mester mellett sem, akinek sikerült ezt a válogatottat erős egységbe kovácsolnia. A csapat tengelye, a Gulácsi Péter-Willi Orbán-Nagy Ádám-Szalai Ádám kvartett remek formában futballozott az egész kontinenstorna alatt, utóbbi a sok gyengébb szezon után magára talált és gólt is szerzett. Gulácsit külön kiemelném, aki a portugálok ellen kapott három gól, valamint a németek elleni hibája ellenére parádés védéseket mutatott be a kapuban – fogalmazott kérdésünkre a fiatal középpályás.

Vass Szilárd nemcsak a magyarok remek szereplése miatt tartja izgalmasnak és értékesnek az Eb-t, hanem a kisebb, alacsonyabban rangsorolt válogatottak jó teljesítménye miatt is.

- Magyarország mellett nem szurkolok egy adott válogatottnak sem, ezért mindig a gyengébb együttesnek szorítok – árulta el lapunknak a VLS játékosa.

Vass Szilárd keményen készül a következő idényre, de az edzések mellett nyomon követi az Európa-bajnokságot is Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Nagyon jó látni, hogy a franciákat kiejtő svájciak ott vannak a negyeddöntőben, de megemlíthetjük még az ukránokat is. Külön öröm számomra, hogy egy Csehország-Dánia mérkőzést láthatunk a legjobb nyolc között, mert a két meglepetéscsapatból az egyik ott lesz az elődöntőben is.

A bakonyiak középpályása elmondta, bár nagyon jó látni ezeknek a kis csapatoknak a kiemelkedő teljesítményét, egyszer minden menetelés véget ér, a sorozatterhelés miatt előbb-utóbb kiütközik az együttesek közötti minőségi különbség.

- Három csapatot tartok esélyesnek az Európa-bajnokság megnyerésére, azonban ezek közül kettő már a negyeddöntőben összeméri erejét. A belgákon és olaszokon kívül az angolok érhetnek még oda a végső sikerre. Tippem szerint az Olaszország-Belgium találkozó nyertese fogja a végén magasba emelni az Eb-trófeát, és ha a győztesre kell fogadnom, akkor a Kevin De Bruyne által vezetett, világranglista élén álló belgák hosszú munkája végre meghozza a gyümölcsét, és Belgium nyeri az idei tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában