felkészülési mérkőzés

2021.07.12. 07:00

Az intenzív edzések sokat kivettek a pápai játékosokból

Négy napon belül második felkészülési mérkőzését játszotta a Perutz FC. A Rákosmente után az NB III. újonca, a Mohács látogatott a Várkert útra, és 2-1-es győzelmet aratott.

Haraszti Gábor

Sárgában a pápaiak védője, Zsirai Martin

Fotó: Haraszti Gábor

A Baranya megyei bajnokságot fölényesen megnyerő mohácsiak vizitáltak szombat délután Pápán. Az elsőhöz hasonlóan a második hét is nagyon kemény volt a pápaiak számára, látható volt, hogy az intenzív edzések sokat kivettek a játékosokból.

A vendégek kapták el jobban a kezdést, a nyolcadik percben egy védelmi hiba után Gellén lőtt a hálóba, 0-1.

A 20. percben Oláh átlövése nem sokkal a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. Tíz perccel később Nagyot rúgták fejbe a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Oláh magabiztosan értékesített, 1-1.

A középkezdésből ismét megszerezte az előnyt a Mohács, Gellén kapott jó labdát, aki Zsirai szorításában lőni tudott, a pápai kapus lábbal védett, ám a kipattanó Izsák elé került, aki belsővel az üres kapuba emelt, 1-2. A második fél­időben nagyjából az RKSK elleni forgatókönyv valósult meg, kevés volt a helyzet, mezőnyben folyt a játék. A 47. percben Skriba sarkazta Sandal elé a labdát, aki a bal felső mellé helyezett, majd a 89. percben Hanzl jobb alsóba tartó szabadrúgását tolta ki Farkas.

Sárgában a pápaiak védője, Zsirai Martin
Fotó: Haraszti Gábor

Weitner Ádám: Az eredmény most sem volt fontos, a cél az volt, hogy a fizikai állapotunk megfelelő legyen, nagyon komoly terhelést kaptak az elmúlt időszakban a játékosok, sokat futottak labda nélkül. Az látszik, hogy csapatot kell építenünk, meg nem értésekből kaptuk a gólokat. A belefektetett munka fizikai részével elégedett vagyok, a támadásainkban is voltak szép momentumok, de ilyen terhelés után nem várom el, hogy minden tökéletesen működjön.

A pápai együttes július 17-én 11 órai kezdéssel Csornán lép pályára.

Perutz FC–Mohácsi TE 1-2 (1-2)

Perutz FC: Dénes – Füredi, Zsirai, Köles, Nagy – Hanzl, Kalász, Szilágyi, Skriba – Oláh, Hauser. Csereként pályára lépett: Szigeti, Bence, Szalai, Jurik, Iványi, Varga, Cseke, Molnár.

Gsz.: Oláh, ill. Gellén, Izsák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában