judo

2021.07.06. 07:00

Első helyezést ért el az ajkai sportoló a budapesti kupán

Aranyérmet nyert Kertai Kyra, az FT Diák Judo Club Ajka sportolója a 34. Budapest Kupán.

B. Virág Rita

Aranyérmet nyert a Budapest Kupán Kertai Kyra (a dobogó tetején)

Forrás: FTDJC Ajka

A pandémia miatt utoljára 2019-ben rendezték meg a rangos dzsúdóviadalt, a Budapest Kupát. Az idén viszont jól alakult a helyzet, és 34. alkalommal megtartották a méltán híres nemzetközi viadalt.

Az eseményen 13 ország több mint 800 versenyzője küzdött egymással, köztük az ajkai FTDJC Ajka sportolói is.

Az ajkai Fazakas Tamás vezette dzsúdóegyesület hét versenyzőt nevezett. Az erőpróbát megelőző napon a 63 kilogrammban induló Kertai Réka térdsérülést szenvedett, így az ifjúsági korú reménység végül csak a tatami mellől nézhette a küzdelmeket.

Kertai Kyra a diák A kategória 35 kilogrammos súlycsoportjában magyar, cseh és osztrák riválisokat két vállra fektetve aranyérmet szerzett és a Budapest Kupa győztese lett.

Hernádi Csanád és ­Szabó Barna a fiúk 45 kilogrammos mezőnyében szerepelt. Ez a súlycsoport volt az egyik legnépesebb, az ajkai fiataloknak magyar, román, osztrák és cseh egyesületek dzsudokáival kellett szembenézniük. Barnának egy­előre a tapasztalatszerzés volt a célja, ez sikerült is, és legközelebb már sokkal magabiztosabban tud a tatamira állni. Csanád szép győzelemmel kezdett, majd a vigaszágon folytatta menetelését. Végül három győzelemmel és két vereséggel a pontszerző ötödik helyet szerezte meg.

Aranyérmet nyert a Budapest Kupán Kertai Kyra (a dobogó tetején)
Fotó: FTDJC Ajka

A serdülők között Kertai Olivér és Hernádi Csongor ezúttal nem tudott pontot szerezni, így a viadalt az ajkai klub az egyesületek rangsorában egy arannyal és egy ötödik helyezéssel a 34. helyen zárta a 95 részt­vevő közül.

– A felkészülés közepénél járunk, jó erőpróba volt ez a verseny, hogy megnézzük, hol tartunk. Természetesen folytatjuk a munkát – mondta Kertai Gábor edző, édesapa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában