Lehet rájuk építeni

2021.07.24. 07:00

Két játékossal hosszabbított a Hoya együttese

A veszprémi férfi-kosárlabdacsapat két meghatározó játékosa, Madár András és Szabó Péter a 2021/2022-es szezonban is a bakonyiakat erősíti.

Rónai Tamás

Madár András irányító-dobóhátvéd (a képen jobbra) az elmúlt időszakban nélkülözhetetlen tagja volt a veszprémi csapatnak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mint arról már lapunkban korábban beszámoltunk, az elmúlt időszakban több személyi változás is történt a Hoya-PE Veszprém együttesénél.

Az elmúlt tizenkét hónap során távozott Baksa Szabolcs vezetőedző, Kováts Viktor technikai vezető, Mérész Csaba utánpótlás szakmai vezető közös megegyezéssel hagyta el az egyesületet, és Arvydas Straupisnak, az utánpótlás vezetésével megbízott litván edzőnek a klub köszönte meg eddig munkáját.

A veszprémiek a hét elején fontos bejelentést tettek hivatalos oldalukon, miszerint a gárda két vezéregyénisége egy évvel meghosszabbította szerződését. A csapatkapitány Szabó Péter és a házi gólkirály Madár András is kulcsszerepet töltött be az előző évadban szűkített költségvetéssel, valamint alaposan megfiatalított kerettel erőn felül teljesítő bakonyiaknál.

A koronavírus-járvány következtében a klubnak voltak működési gondjai, a pénzügyi nehézségek mellett infrastrukturális problémáik is adódtak, ennek ellenére egy összetartó közösséggé kovácsolódott össze a csapat.

A kohézió megteremtésében nagy erényeket szerzett a két kosárlabdázó, aki 2018-ban érkezett a királynék városába. Az irányító poszton bevethető Szabó Péter, az idén tavasszal befejeződött bajnokság alapszakaszában a harmadik legtöbb játékpercet töltötte pályán, és 16,7 pontos teljesítményével hatalmas érdemei voltak a legjobb négy közé jutásban.

Madár András irányító-dobóhátvéd (a képen jobbra) az elmúlt időszakban nélkülözhetetlen tagja volt a veszprémi csapatnak Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szabó Péter a játék mellett az egyesület utánpótlás-nevelő munkáját is segíti tapasztalatával.

A csapatkapitány mellett Madár András is nélkülözhetetlen tagja volt a Veszprémnek, az irányító-dobóhátvéd 23,2 pontos átlagával harmadik helyen végzett az alapszakasz mesterlövészeinek rangsorában.

A végelszámoláskor az NB I/B hetedik helyén végző együttesben az említett kosárlabdázók a támadójáték mellett a védőmunkájukkal is kiemelkedtek, ezáltal nem meglepő lépés, hogy a klub idei évi csapatát Madár András és Szabó Péter köré szeretné építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában