NB I-es csapattal játszott edzőmeccset az Ajka

A szünetben még vezetett, végül egy gólos vereséget szenvedett az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata, amely NB I-es együttes vendége volt felkészülési mérkőzésen.

Horváth Gábor

Gaál Bálinték még egy edzőmeccset játszanak az idei bajnoki rajt előtt

Fotó: Penovác Károly / Napló

Gyirmót FC-FC Ajka

2-1 (0-1)

Győr. V.: Zám. Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Karacs, Széles, Zeke – Radics, Kovács D., Hajdú – Herjeczki, Varga, Heffler N. Csereként pályára lépett: Ene, Medgyes, Major, Csörgő, Kirják, Vass, Nagy P., Szatmári, Lencse, Simon. Edző: Csertői Aurél.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Kenderes, Csemer (Présinger, 46.) – Lehoczky (Földi, 75.) – Tajthy, Tóth G. (Stoiacovici, 46.), Csizmadia (Berzsenyi, 68.), Gaál – Szarka (Vizler, 68.). Edző: Kis Károly.

Az első osztályba frissen feljutott Gyirmót vendége volt edzőmeccsen az FC Ajka, amely az NB II augusztus eleji rajtjára készül.

Hazai lehetőségekkel indult a meccs, de aztán mégis a Veszprém megyeiek jutottak vezetéshez.

Gaál Bálinték még egy edzőmeccset játszanak az idei bajnoki rajt előtt
Fotó: Penovác Károly / Napló

A 26. percben Gaál adott be jól, a középen érkező Tóth Gergely pedig öt méterről a hálóba helyezett, 0-1.

A folytatásban hiába próbálkozott a Gyirmót, a védelem, vagy Horváth kapus megakadályozta az egyenlítést.

Fordulás után Heffler Norbert szabadrúgását védte Horváth Dániel.

Az 55. percben egyenlített a házigazda: Szegi jobb oldali beadását követően Zeke kapásból lőtt a kapuba, 1-1.

A 65. percben ismét eredményes volt az előző idényben NB II-es ezüstérmet szerzett Gyirmót FC. Medgyes ugratta ki Simont, aki nem hibázta el a ziccert, eltolta Horváth mellett a labdát és a hálóba helyezett, 2-1.

A hajrában Lencse is betalálhatott volna, a csatár egy szép csel után lőtt, de Horváth hárítani tudott.

- Úgy gondolom, hogy nagyon sokáig szervezetten játszottunk, kevés hibával. Az ellenfél birtokolta többet a labdát, de jól védekeztünk, illetve tudtunk gólt szerezni. Az első félidőben többször is az ellenfél védői mögé tudtunk kerülni, aztán a másodikban ez már kevésbé sikerült, összességében a hazaiak megérdemelten nyertek – nyilatkozta Kis Károly, az ajkaiak mestere a mérkőzést követően a Gyirmót FC Győr honlapjának.

Az FC Ajka még egy edzőmeccset játszik ezen a nyáron, vasárnap a szintén NB II-es Szentlőrincet fogadja az új idény augusztus 1-ji rajtja előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában