Székesfehérvár-Veszprém rali: Csomós győzött, Hadik nagyot bukott

A Csomós Miklós és Nagy Attila élete második futamgyőzelmét szerezte az idény egyetlen murvás viadalán, a hétvégi Székesfehérvár-Veszprém ralin, ami várakozásainkon felüli teljesítmény volt.

Juhász-Léhi István

20210718 Székesfehérvár - Veszprém Rallye. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

A skodás kettősnek most minden összejött a gumiválasztást is jól eltalálták és a technika is bírta a kihívásokat, győzelmükkel bejelentkeztek a bajnoki cím várományosai közé. Őket a műszaki hibával bajlódó Turánék, majd Klauszék követték.

„Nagyon jó időket autóztunk, jó tempót diktáltunk, nagyon sajnáljuk a Hadik Bandiékat nem így szerettük volna megnyerni a power stage-et, illetve a második napot„ – nyilatkozta a verseny után Csomós Miklós. ”A győzelem azt gondolom úgy is meg lett volna, ha ő célba ér, de így nagyon sok pontot gyűjtöttünk. Mindkét nap nagyon jól mentünk, klasszul eltaláltuk a gumiválasztást, magabiztosak és precízek voltunk és az autó is hibátlanul bírta a kihívást. Nagyon megszerettük a murvát, várakozásainkon felül volt ez a teljesítmény!”

„Nagyon jól éreztük magunkat, nehéz verseny volt, amit azt gondolom magunknak nehezítettünk meg„ – ezek már Turán Frigyes gondolatai. ”A vezető helyen volt egy műszaki hibánk, ami miatt megforogtunk és sok időt veszítettünk. A mai napra megpróbáltuk összeszedni magunkat, sikerült itt vagyunk a célban, sok pontot szereztünk és feljebb tudtunk lépni a bajnokságban!”

A harmadik helyet begyűjtő Klausz Kristóf szerint jó és változatos verseny volt, ahol különböző körülményekkel kellett szembe nézniük.

„Sajnos a saras, nedves részek annyira nem feküdtek nekünk, a beállításokat tekintve nem jó úton haladtunk, ami látszott az eredményeinken. Alapvetően pozitív vagyok, a tempókon szeretnénk még javítani, de örülök, hogy itt vagyunk a célban.” – mondta a pilóta.

Osváth Péter arról beszélt a célban, hogy számunkra a Veszprém rali mindig a csúcsok csúcsa. ”Igazából ennyi év után is hihetetlen, hogy milyen tempó mellett, hogyan fordul el az autó.” – tette hozzá a Skodás versenyző.

Ollé Sasa azt osztotta meg, hogy nagyon várták a versenyt, úgy érzi megfelelő beállításokkal érkeztek, de mégis voltak megoldandó gondjaik verseny közben is, ami kaotikussá tette az időeredményeiket:

„Volt, hogy nagyon jó időt autóztunk, de előfordult, hogy lecsúsztunk a nyolcadik helyre. Összességében jó volt, hiszen az első ötbe vártuk magunkat, ami ezzel a hat éves autóval nem rossz eredmény.”

Hadik András az utolsó, Power Stage szakaszon hatalmasat bukott, de az anyagi kár mellett szerencsére személyi sérülés nem történt, azonban a verseny záró szakaszát etappá nyilvánították. A bajnokság egy hónap múlva a Vértes ralival folytatódik.

A Székesfehérvár-Veszprém Rallye végeredménye: 1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 1:24:54.0, 2. Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5) +1:21.5, 3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rallye2 Evo) +1:45.7, 4. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo) +1:59.5, 5. Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5) +2:12.3, 6. Bodolai László, Deák Attila (Ford Fiesta R5 MKII) +2:31.0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában