Varga Gréta ezüstérmet szerzett Európa-bajnokságon

Tallinn Varga Gréta, a Sportolj Velünk SE (SVSE) futója második helyen végzett az U20-as atlétikai Európa-bajnokság 3000 méteres akadályfutó számában.

B. Virág Rita

Nyolc fős Veszprém megyei különítmény utazhatott el Tallinnba, ahol az U20-as korosztály atlétikai Európa-bajnokságát rendezték meg a hétvégén.

Kiváló megyei eredmények születtek, amelyek közül az élre kívánkozik Varga Gréta fantasztikus teljesítménye.

Az SVSE 17 éves futója, Tóthné Stupián Anikó tanítványa 3000 méteres akadályfutásban volt érdekelt. A nála egy évvel idősebb korosztályban taktikusan, jól versenyzett. Rögvest az elején igyekezett ellépni a többiektől, nagy tempót diktált, és ez az iram szét is szakította a mezőnyt. Csupán a német Olivia Grüth és a török Sevval Özdogal tudta tartani a lépést vele. Az utolsó körben a német lánnyal maradt versenyben Gréta.

Riválisa azonban a vizesároknál megelőzte, és a hajrában úgy tűnt, a magyar lány vissza tudta szerezni a vezetést, végül két századmásodperccel gyorsabb volt a német és Gréta 9:59.17 perccel a második helyen végzett.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobói is remekeltek. Strigencz Zalán diszkoszvető 55.38 méterrel kezdett, s ez elég volt, hogy bejusson a legjobb nyolc közé. Ezt követően még többször 55 méter fölött teljesített, ám nem sikerült javítania és a kifejezetten erős mezőnyben a nyolcadik helyen végzett.

A mindössze 17 esztenős Kövér Fanni gerelyhajító is kitett magáért: 53.45 méteres eredményével nemcsak bejutott a legjobb nyolc közé, hanem végig versenyben volt a bronzéremért, de aztán meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

Férfi kalapácsvetésben a Pápai AC-tól Füredi Dániel 10. lett (67.59), a VEDAC-os fiatal Csekő Miklós pedig a 12. lett (58.16).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában