Külföldi kupagyőzelem

2021.08.18. 08:00

A felkészülés legnehezebb hetében nyertek aranyat a veszprémiek

A terhelés csúcsán is képes volt megnyerni a Nova Veseliben rendezett felkészülési tornát az élvonalban szereplő Veszprémi KKFT férfi-kézilabdacsapata.

B. Virág Rita

Borbély Ádám is jó teljesítményt nyújtott

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A csehországi Nova Veseliben megrendezett felkészülési tornán a veszprémiek a Bundes­liga III-ban szereplő Der HSV Bad Blankenburg együttese ellen kezdtek, és nagyon magabiztos, 35-16-os győzelmet arattak.

Ezt követően az SKP Bratislava ellen folytatta szereplését a VKKFT, és újra fölényes sikert könyvelhetett el.

A döntőben a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) legjobbjai ellen végletekig kiélezett összecsapáson 26-25-re nyertek Tombor Csaba tanítványai, s a tavalyi ezüstérem után most tornagyőzelemmel térhettek haza.

Az együttes vezetőedzője a Naplónak elmondta, örömteli, hogy a felkészülés legnehezebb hetében, a terhelés csúcsán is képesek voltak játékosai az aranyérem megszerzésére.

– A héten kilenc edzés, két videózás és négy mérkőzés szerepelt a programunkban. Nem csoda, ha kissé fáradtan kézilabdáztak a fiúk. A tornagyőzelemnek azért is örülök, mert nem a legerősebb összeállításunkban szerepeltünk: Kurucz Máténak arcüreggyulladása volt, Fazekas Gergő az ifiválogatottal edzőtáborozott, míg Kristóf Mátyás egy kisebb térdsérülés miatt nem játszhatott – magyarázta ­Tombor Csaba.

Borbély Ádám is jó teljesítményt nyújtott Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megtudtuk még, a szeptember 12-ei bajnoki rajtig még egy felkészülési torna szerepel a csapat programjában, ezt Temesváron rendezik, és pénteken utazik el a társaság. ­Aztán 27-én a Ferencvárossal vív előkészületi mérkőzést a VKKFT.

Tombor Csaba megjegyezte, a Fradi elleni találkozó után már csakis a Komló elleni ­bajnoki mérkőzésre koncentrálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában