Átalakult játékoskerettel vágott neki az edzéseknek a HOYA-Pannon Egyetem

Az NB I/B Piros csoport 2021/2022-es szezonjára készülő HOYA-PE Veszprém férfi kosárlabdacsapatának élén megtartotta első edzését az új vezetőedző, Martin Blaho.

Rónai Tamás

20210508 Veszprém NB I/B kosárlabda-mérkőzés rájátszás 2. mérkőzés Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (fehér) - NKA Pécs (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A bakonyi klub kerete az elmúlt hetekben jelentős változásokon esett át. Mint lapunkban már korábban beszámoltunk róla, a veszprémiek megtartották az együttes három kulcsjátékosát, az irányító Szabó Pétert, az irányító-dobóhátvéd Madár Andrást, valamint a szerb származású, ám magyar útlevéllel is rendelkező centert, Nebojsa Dukicot. Ezt követően két rutinos, magyar bajnok játékossal erősítettek, a kilencvenszeres válogatott Horváth Ákos, valamint a nemzeti válogatott mezét hatvanöt alkalommal viselő Tóth Norbert is a királynék városában folytatja pályafutását.

A rutinos kosárlabdázók mellé egy fiatal tehetség is érkezett. A huszonegy éves, korosztályos válogatott Dancsecs András a bajnoki címvédő Falco együttesétől tette át a székhelyét a királynék városába. A klub vezetősége a fiatalos lendületet szem előtt tartva három korábbi utánpótlás játékossal is hosszabbított. A térdműtét előtt álló, ezért a munkába később bekapcsolódó Birkás András mellett, Gaál Bence, valamint az előző idény legjobb veszprémi U20-as játékosának megválasztott Glatz Soma továbbra is a bakonyiaknál pattogtatja a labdát. Rajtuk kívül az utánpótlásból Végh Mátyás, Egri Dávid, Kalincsák Kolos és Osztoics Milán csatlakozik a felnőtt kerethez, és bizonyíthatnak az új szlovák mesternek, Blaho Martinnak.

A távozók oldalán a Budapestre költöző korábbi vezetőedző, Baksa Szabolcs mellett hat játékos is máshol folytatja a pályafutását. Elhagyta a Veszprémet a tavalyi év legjobb U23-as bakonyi játékosa, Orgona Gergő, valamint Futó Balázs, Szücs Péter, Sipos Mátyás, Simon Márton és Veingartner András.

Csorvási Levente, a HOYA-PE Veszprém sportigazgatója lapunknak elárulta, a bajnokságra készülő keret véglegesnek tekinthető, több igazolás várható, ezzel a kerettel rajtolnak az új idényben.

- Az elmúlt két és fél hétben Starhon Katalin erőnléti edzőnk segítségével készültek a játékosok, a fizikális munkára helyezve a hangsúlyt. Az új vezetőedzőnk vasárnap este érkezett meg Veszprémbe, így a szervezett csapatedzéseket hétfőn kezdtük el. Szombaton már Győrben veszünk részt egy egynapos tornán, ahol először a Budafokkal mérkőzünk meg, majd a Pápa vagy a házigazda együttessel mérjük össze erőnket – nyilatkozta Csorvási Levente.

A bakonyiak ezt követően a jövő hét csütörtökön és pénteken a Gyurasits István Emléktornán szerepelnek Budapesten, melynek pontos programja még nem ismert. A további edzőmérkőzések időpontjai még egyeztetés alatt állnak a lehetséges csapatokkal.

A veszprémiek sportigazgatója végezetül elmondta, hogy a bajnokság küzdelmei várhatóan szeptember végén-október elején rajtolnak. A Honvéd ellen idegenben kezd a HOYA, majd a Vasas terem gondjai miatt várhatóan hazai pályán szerepelnek Martin Blaho tanítványai, azonban a találkozók kezdési időpontjai még nem ismertek, jelenleg folynak az egyeztetések az együttesek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában