Stadionavató mérkőzés Ajkán

2021.08.07. 11:30

Az első hazai találkozón felújított lelátó és új játéktér várja a nézőket

Az NB II második fordulójában az FC Ajka labdarúgó-együttese egy Siófok elleni győzelemmel szeretné megörvendeztetni a szurkolókat az új stadionban.

Rónai Tamás

20200916 Ajka sportpálya. Foci NB II FC Ajka (fehér) - BFC SiófokPesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A bajnoki nyitányon a bajnoki cím várományosának otthonában léptek pályára az ajkaiak, és az első félórát követően 2-0-s hátrányba kerültek. A folytatásban feljavultak a bakonyiak, gyorsan szépítettek, többet birtokolták a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A Vasas masszívan védekezett, így hiába küzdött az Ajka, az egyenlítés már sikerült.

- Rosszul kezdtük a találkozót, és a Vasas ezt kihasználta, így kétgólos előnybe kerültek. Egy szép akciót követően sikerült szépítenünk, és onnantól kezdve partiban voltunk a bajnokesélyessel. Csalódott voltam a mérkőzés után, de nem a mutatott játék miatt, hanem azért, mert nem kaptunk egyenlő feltételeket. A játékvezető egy jogos tizenegyestől megfosztott minket, valamint két játékosom is súlyos sérülést szenvedett – értékelte az első meccset Kis Károly, az FC Ajka vezetőedzője.

Vasárnap, 19 órai kezdettel azt a Siófok gárdáját fogadják az ajkaiak, akik az első körben gólnélküli döntetlent értek el hazai pályán a Soroksár ellen. A Balaton-partiak, akik az előző idényt a 13. helyen zárták, jelentős változásokon estek át a nyáron, nagy volt a játékosmozgás a csapatnál.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Az Ajka számára nem csak egy egyszerű találkozó lesz a hétvégi, hiszen most debütál az elmúlt hónapokban átalakított létesítmény. A felújított játéktér közelebb került a lelátóhoz, az egyik kapu mögött büfésort alakítanak ki, valamint két új eredményjelző is lesz, ez utóbbit várhatóan az augusztus 18-i, Szolnoki MÁV elleni találkozóra üzemelik be. A klub meglepetéssel is készül az új, megszépült komplexumban a szurkolók számára.

- Hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem, főleg annak tudatában, hogy felavatjuk az új stadiont. Remélem, hogy a Vasas elleni találkozó nem kerül sokba nekünk, mert többen is sérüléssel bajlódnak, és csak a vasárnapi találkozó előtt derül fény arra, hogy kikre számíthatok majd. A vendégek között több rutinos játékos is található, akiket jól kiegészítenek a fiatalok. Az NB II nagyon kiegyensúlyozott csapatokból áll, egyik gárdára sem mondható, hogy gyenge lenne. Bízunk benne, hogy három ponttal tudjuk megörvendeztetni a kilátogató szurkolóinkat – fejezte ki reményét Kis Károly.

Az ajkai klub az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idei szezonban is ingyenes bérletekkel örvendeztette meg Ajkát és a környező településeket. A bérleteket a labdarúgók és Geri Gyula elnök adták át az érintetteknek. A klub stratégiája, hogy a csapat a régió lakóival váljon meghatározó együttessé, és közösen érjenek el nagy sikereket.

A mérkőzésre való belépéshez érvényes védettségi igazolvány szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában