hazai diadal

2021.08.15. 21:40

Megérdemelten győzött a Balatonfüred FC

Ötször volt eredményes a Balatonfüred FC, amely szép sikert aratott hazai pályán vasárnap a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Bene Zsombor jól futballozott és kétszer is eredményes volt a Sopron ellen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

BFC–SC Sopron 5-2 (3-1)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Kubicsek. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Schillinger (Borgulya D., 88.), Imre (Farkas, 88.), Szalai, Róth (Tamás, 59.), Tetézi, Burucz, Pécseli, Bartha, Szabó B. (Miskei, 80.), Bene (Markó, 59.). Edző: Borgulya István. SC Sopron: Horváth B. – Koronczai (Gere, 39.), Tóth A., Sipos, Kustor, Füleki (Majer, 63.), Holczmann (Jakab, 72.), Csomós (Krizsonits, 46.), Baranyai, Jakab (Gáncs, 39.), Pető.

Nagy hőségben kezdődött az összecsapás a szépszámú közönség előtt. A vendégek a 7. percben megszerezték a vezetést: a bal oldalon hagyott ki a füredi védelem, az előretörő Sipos ívelte középre a labdát, Kustor az ötös vonalán felugorva a hazai kapu közepébe csúsztatott, 0:1.

Sebességet váltott a Füred és a 20. percben sikerült is egyenlítés: Róth szemfülesen szerezte meg a labdát, befelé cselezett, majd lövésre szánta el magát, amelyet a soproni kapus még hatalmas bravúrral védett, de a kipattanó labdát a jó ütemben érkező Bene Zsombor 12 méterről lőtte a kapu jobb felső sarkába, 1-1.

A hazaiak továbbra is lendületbe maradtak és egymás után vezették támadásaikat, amelynek következtében a 31. percben sikerült a vezetést is megszerezniük: Szabó Bence jobb oldali szögletét a berobbanó Burucz Barna fejelte a bal alsóba, 2-1.

A 35. percben Tetézi robogott el a baloldalon, beadására nagy kedvvel játszó Bene robbant be és a soproni kapuba csúsztatott, 3-1.

A második félidő legelején aztán váratlanul szépítettek a vendégek: egy baloldali támadás végén a túloldalon egyedül maradt Krizsonits elé került a labda, aki zavartalanul lőhetett a hazai kapu jobb alsó sarkába, 3-2.

A 62. percben aztán tíz emberre fogyatkozott a Sopron, Szabó Bence kapott középen jó labdát és eltolta a kapus mellett, aki csúnyán elütötte őt, így megkapta a jogos piros lapját.

A 70. percben Bartha ívelt át a jobb oldalon érkező nem sokkal korábban pályára lépő Markó Róbertnek, aki betört a 16-oson belülre és 14 méterről a kapu jobb oldalába bombázott, 4-2.

Bene Zsombor jól futballozott és kétszer is eredményes volt a Sopron ellen Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 90. percben aztán hazaiak feltették az i-re a pontot: sokadjára vezettek veszélyes támadást a baloldalon, melynek végén ismét Bartha ívelte át a labdát az előretörő Szalai Péternek, aki félfordulatból a rövid felsőbe vágta azt, 5-2.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában