atlétikai világbajnokság

2021.08.22. 15:06

Nagyszerű ötödik helyezés a vb-n

A Nairobiban zajló U20-as atlétikai világbajnokságon a Sportolj Velünk Sportegyesület 17 éves kiválósága, Varga Gréta Barbara 3000 méteres akadályfutásban 10:48.34-es időt futva az ötödik helyen ért célba a 16 induló közül, amivel a legjobb európai versenyző lett.

Rónai Tamás

A veszprémiek tehetségének nem volt könnyű dolga, mert a megszokottnál kevesebb nevező miatt csak döntőt rendeztek ebben a versenyszámban. A táv elején a kenyai és etióp versenyzők elléptek a mezőnytől, a júliusban U20-as Eb-n ezüstérmet szerző SVSE sportolója remekül tartotta magát mögöttük. A győzelmet végül a hazaiak atlétája, Jackline Chepkoeché szerezte meg, idejével pedig kvalifikálta magát a jövő évi felnőtt világbajnokságra is. Varga Gréta a futamot követően a Magyar Atlétikai Szövetségnek azt nyilatkozta, hogy a verseny nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Nagyon örül az ötödik helyezésnek, azonban az időeredményével nem volt elégedett. Hangsúlyozta, hogy mindent kiadott magából, amit tudott, és ez számít számára a legjobban. A világbajnokság másik veszprémi indulója, az U20-as Eb-n nyolcadik helyen végző VEDAC diszkoszvető atlétája, Strigencz Zalán a selejtezőben érvényes kísérlet nélkül zárt, ezzel nem sikerült a döntőbe kerülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában