nb ii

2021.08.15. 21:30

Pont nélkül maradt az Ajka

Hiába szerzett vezetést, három gólt kapva alulmaradt az újonc Kecskemét otthonában az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Csizmadia Zoltánék (jobbra az ajkai középpályás) harmadik meccsükön másodszor maradtak alul Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Kecskemét–FC Ajka 3-1 (1-1)

Kecskemét, ezer néző. V.: Nagy R. Kecskeméti TE: Varga B. – Madarász (Buna, 63.), Szabó A., Rjasko, Belényesi, Hadaró (Grünwald, 63.) – Vágó, Nagy K. (Marsa, 81.), Katona (Szuhodovszki, 63.) – Tóth B. (Tóth D., 74.), Lukács D. Edző: Szabó István

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Csizmadia (Tajthy, 64.), Lehoczky (Berzsenyi, 53.) – Gaál B. (Murka, 64.), Dragoner (Vizler, 74.), Tóth G. (Stoiacovici, 74.) Edző: Kis Károly

Egy újonc otthonába volt hivatalos a harmadik fordulóban az FC Ajka, amely egy-egy vereséggel és döntetlennel indította a szezont. Kis Károly csapata a nyitányon a Vasas vendégeként kapott ki (1-2), majd hazai pályán ikszelt a Siófokkal (1-1).

A kecskemétiek hazai vereséggel kezdtek, 3-2 arányban maradtak alul otthon a Budaörssel szemben, majd szintén pályaválasztóként 5-2-re megverték a Soroksárt.

A vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet a friss szerzemény, a héten bemutatott Dragoner Filip, aki Szombathelyről igazolt Ajkára, két éves szerződést kötve a klubbal.

A házigazdánál pedig ott volt az a Tóth Barna, aki az előző idény második félévében az ajkaiakat erősítette. Övé volt az első helyzet, a hetedik percben Horváth Dániel védett.

Nem sokkal később Lukács próbálkozott, lövése kapu mellé ment.

A másik oldalon Dragoner volt aktív, a 15. percben fejjel, öt perccel később pedig lábbal vette célba Varga kapuját, egyelőre sikertelenül.

A 30. percben aztán sikerült megszereznie a vezetést az FC Ajkának. Gyors akció végén Gaál átadását Dragoner Filip váltotta gólra, a bal alsó sarokba helyezve. A támadónak fél óra játék elég volt első ajkai találatához, 0-1.

A Kecskemét igyekezett minél előbb egyenlíteni, támadólag léptek fel a hazaiak és eredményesek is voltak.

A 35. percben egy beadást követően a vendégek nem tudtak felszabadítani, Rjasko közelről rúgta a hálóba a labdát, 1-1.

A szünetig hátralévő időben Gaál lövését kellett védenie Vargának, a másik oldalon pedig Nagy Krisztián próbálkozott, Horváth bravúrral hárítani tudott.

A pihenő után megint azonnal belevetették magukat a küzdelembe a felek, mindkét oldalon akadt néhány veszélyesebb szituáció.

A 61. percben megszerezhette volna a vezetést a Kecskemét, Tóth Barna nem sokkal lőtt mellé egy beadást követően.

Csizmadia Zoltánék (jobbra az ajkai középpályás) harmadik meccsükön másodszor maradtak alul Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 70. percben viszont már semmi nem akadályozta meg a második hazai gólt. Egy szöglet után Belényesi fejelt az ajkai kapuba, 2-1.

Hiába ment előre az FC Ajka, inkább kecskeméti lehetőségek akadtak, például Tóth Dániel előtt, a cserejátékos fejjel próbálkozott.

A 94. percben bebiztosította sikerét az újonc. Lukács Dániel került ziccerbe és értékesítette is helyzetét, 3-1.

A forduló további eredményei: Budafok–Szeged-Csanád 1-1, III. Ker. TVE–Dorog 1-2, Nyíregyháza–Szombathelyi Haladás 0-0, Szolnok–Soroksár 3-1, Siófok–Diósgyőri VTK 1-1, Vasas–Csákvár 2-1, ETO FC Győr–Szentlőrinc 1-1, Pécsi MFC–Budaörs 1-1.

Az NB II-ben hétközi forduló következik, az ajkaiak szerdán a Szolnokot fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában