Továbbra is veretlen a VLS

2021.08.11. 22:04

Újabb kétgólos győzelmükkel a második helyen állnak a veszprémiek

Az első fordulóhoz hasonlóan kétgólos sikert aratott a Practical VLS Veszprém labdarúgó­csapata az NB III Nyugati csoportjának hétközi találkozóján. A bakonyiak a második félidőben törték fel a Bicske védelmét.

Rónai Tamás

A VLS Veszprém fontos sikert ért el

Fotó: Kricskovics Antal/FMH

Bicskei TC – Practical VLS Veszprém 0-2 (0-0)

Bicske, Bicskei TC Sporttelep. V.: Katona. Bicske: Szűcs – Grabant, Vékony, Lassú (Németh, 66.), Madarász (Peinlich, 84.), Bajor (Kürti, 46.), Hirman, Mlinárcsik (Kovács Á., 66.), Gaszner, Popovics, Sóron. Edző: Csordás Csaba. VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Kovács D., Zachán, Vass, Takács (Baldauf, 46.), Somogyi, Nagy R. (Keresztes, 72.), Gálfi (Kotroczó, 61.), Major (Rédling, 88.). Edző: Pető Tamás.

Ellentétes előjelekkel várhatták az együttesek a szerda esti villanyfényes összecsapást, hiszen a VLS hazai pályán legyőzte a Komáromot 2-0 arányban, míg a Fejér megyeiek 4-1-es vereségbe szaladtak bele Érden. A hazaiaknak az sem lehetett jó előjel, hogy Somogyi Richárdék az előző idényben két alkalommal is felülmúlták a bicskeieket, hazai pályán 2-0-ra, idegenben pedig egy gyors Major-góllal 1-0 arányban.

Az első félidőben a nappal szembeni játék kissé zavarta a Veszprémet, egy ziccert leszámítva nem tudtak nagy lehetőséget kialakítani a hazaiak kapuja előtt, azonban a Bicske is tanácstalan volt a pályán, Héninger kapuja nem forgott veszélyben. A második játékrészben a cseréknek köszönhetően feljavult a vendégek játéka, és a találkozó végéhez közelítve az erőnléti fölény kidomborodott, ezt pedig remekül kihasználták Pető Tamás játékosai.

A VLS Veszprém fontos sikert ért el Fotó: Kricskovics Antal/FMH

A 77. percben egy beívelést követően Major elé került labda, aki a hosszú sarokba lőtte a játékszert (0-1). A hosszabbításban, a 94. percben a csereként beálló Keresztes kapott egy remek centerpasszot, majd lefordult védőjéről és a rövid sarokba helyezte a labdát, végérvényesen eldöntve a három pont sorsát (0-2).

Pető Tamás: Az első fél­időben nem találtuk meg a ritmust a támadójátékban, a védekezésünkkel nem volt probléma. Az ötödik percben, ha értékesítjük a ziccerünket, akkor könnyebb mérkőzés lehetett volna. A második játékrészre szerkezetet váltottunk, a cseréink jól szálltak be a játékba, lendületet adtak, így több helyzetet tudtunk kialakítani, és összességében megérdemelten győztünk. Tavaly kevés merítési lehetőségem volt a kispadról, idén ez változott, nagy konkurencia van a játékosok között a csapatba kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában