az edző szerint esélyes a csapat

2021.08.13. 19:38

VLS Veszprém: fegyelmezetten kell futballozni

Az NB III Nyugati csoportjának harmadik fordulójában a százszázalékos teljesítménnyel álló Practical VLS Veszprém a szintén veretlen Puskás Akadémia második csapatát fogadja vasárnap.

Rónai Tamás

Pető Tamás (szemben) szerint esélyes a csapat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bakonyiak a villanyfényes találkozón a Bicske otthonában szerepeltek, ahol gyengébb első félidőt követően a második játékrészben beálló cseréknek köszönhetően feljavult a játék, és a végére kidomborodott a két csapat közötti erőnléti különbség. A hajrában előbb a gólfelelős Major talált be, majd a hosszabbításban Keresztes adta meg a kegyelemdöfést, így a VLS két fordulót követően a második helyről várja a folytatást.

– Az első negyvenöt percben nem találtuk a ritmust, a középpályásaink keveset vállaltak a támadójátékban, így nagyobb lehetőségünk nem adódott a kapu előtt. A szünet jót tett a csapatnak, szerkezetet váltottunk, és a csereként beálló Baldauf új színt vitt a játékba. A védelmünk nagyon jól működött, és külön öröm számunkra, hogy a második mérkőzésünket is lehoztuk kapott gól nélkül – értékelte a 2-0-s győzelmet Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

Pető Tamás (szemben) szerint esélyes a csapat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Vasárnap a Puskás Akadémia II. látogat a királynék városába. A felcsútiak négy ponttal indították a harmad­osztály küzdelmeit, előbb szomszédvári rangadón kétgólos sikert arattak a Fehérvár II. ellen, majd szerdán hazai pályán gól nélküli döntetlent játszottak az Érd ellen. A vendégek keretében a több korosztályos magyar válogatott mellett három rutinos játékos is található, Magasföldi József, Czár Richárd és Fodor Marcell is első osztályú tapasztalattal rendelkezik. Egy régi ismerőst is köszönthetnek a kilátogatók, az egykori veszprémi középpályást, Molnár Balázst.

– Sok tehetséggel rendelkező, masszív csapat a hétvégi ellenfelünk, azonban úgy érzem, hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek. Ha ugyanazt a fegyelmezett játékot tudjuk nyújtani, mint az előző két összecsapáson, akkor nem lesznek gondjaink. A kezdőcsapat összeállításánál továbbra is kényelmes helyzetben vagyunk, hiszen mindenki egészséges, és már Krebsz Máté is leülhet a kispadra – mondta. A 17.30-kor rajtoló találkozón a belépéshez védettségi igazolvány szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában