a kaposvárt fogadják

2021.09.07. 07:00

A pápai csapat egy sikerrel nagyot ugorhat előre a tabellán

Halasztott bajnoki fordulót pótol szeptember 7-én a Perutz FC, mely az NB III-as labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának záró mérkőzésén az egyre jobb formát mutató Kaposvárt látja vendégül.

Haraszti Gábor

A sárga mezes pápaiakra nehéz összecsapás vár a formába lendülő somogyiak ellen

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Balatonfüred elleni kupasiker után Andráshidára azzal a céllal utaztak a pápaiak, hogy az idei bajnokság során először három ponttal a zsebben térjenek haza. A találkozón az első két komolyabb helyzete a hazaiaknak volt, Dénes kapus azonban jól őrizte a hálót, majd a csapatkapitány, Hanzl Máté találatával sikerült megszerezni a vezetést. A második játékrészben már nagyobb fölényben futballozott a Perutz, Köles és Sandal is betalált, így magabiztos, 3-0-s győzelemmel ért véget a mérkőzés.

- Megérdemelten nyertünk, annak külön örülök, hogy a legutóbbi két meccsünkön nem kaptunk gólt, és – igaz, egyelőre még csak csereként – a sérülteknek is tudtam játéklehetőséget adni – mondta Weitner Ádám, a Perutz edzője. – Úgy látom, kezd összeállni a csapatjátékunk, szépen haladunk előre, nagyon remélem, hogy ebben a felfelé ívelő fejlődésben nem lesz megtorpanás. A korábbi hiányzóink egyre nagyobb terhelést tudnak kapni, meglátjuk, kedden ki milyen állapotban lesz, ennek függvényében állítom majd össze a kezdőcsapatot.

Egy győzelem és egy vereség a pápaiak idei hazai mérlege, a vezetőedző optimista a keddi mérkőzést illetően, hiszen eltiltott már nincs, és lassan-lassan Oláh László, Skriba Máté és Sandal Dominik is visszatér. Ez a 90 perc sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Rákóczi két vereség és két döntetlen után legutóbb a Sopron ellen a meccs első percében és a hajrához közeledve lőtt góllal megszerezte első sikerét (2-0), ami minden bizonnyal kellő önbizalmat adott a játékosoknak.

A sárga mezes pápaiakra nehéz összecsapás vár a formába lendülő somogyiak ellen Fotó: Penovác Károly/Napló

- Hazai pályán mi más lehetne a célunk, mint a győzelem – folytatta a pápai szakvezető. – Jó csapat a Kaposvár, láttam a korábbi mérkőzéseiket, ezért tudom azt mondani, hogy nehéz összecsapás vár ránk. Ellenfelünk próbálja játszani a focit, de nekünk továbbra is koncentráltan kell futballoznunk, és lehetőség szerint hátul nullára lehozni a derbit. Izgalmas találkozóra számítok, bízom benne, hogy sokan kijönnek nekünk szurkolni.

A mérkőzést szeptember 7-én 18 órai kezdéssel rendezik, a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában