Autós „keringő” a Bakonyban

A bakonyiak idei két kisbéri futama után szeptember 5-én, vasárnap rendezték az idei első bakonyszentlászlói szlalomot, amely a Bakonyi Szlalomkupa harmadik és a Dunántúli Szlalomkupa idei hatodik futama volt.

Napló

A farakás sem állította meg a kilinccsel előre érkező Fordot

Forrás: Bakony Rally Autósport Egyesület

A Bakony Rally Autósport Egyesület egy tempós, sok helyen trükkös bójasorral megtűzdelt pályával várta a versenyzőket és a nézőket.

Szinte végeláthatatlan sort alkottak a bakonyszentlászlói futam dobogós helyezettjei
Fotó: Bakony Rally Autósport Egyesület

A már jól ismert bányatelepen a reggeli gépátvételt és nevezést követően mindenki bejárhatta a pályát, és memorizálhatta, hol milyen kihívások várnak majd rájuk. A kilencórai versenyzői eligazítás után indultak a futamok. A pályát háromszor kellett teljesíteni az indulóknak, amiből a két legjobb eredmény összege adta a végeredményt. Nem mindenkinek a legjobb idő megszerzése volt a fő cél, többen autóztak a saját örömükre és a közönség kedvére látványosan. A helyszín adottságait kihasználva sok helyen lehetett elrúgni keresztbe a gépet, de ha „sok lett”, azaz nagyobb volt a tempó a kelleténél, és már nem tudta kontrollálni az autót a pilóta, akkor hamar megbosszulta magát egy padka, oszlop, farakás vagy szalagkorlát. Kisebb versenysérülések ugyan történtek egy-két autón, de minden gép saját kerekein távozott a pályáról, így nem csúsztak a futamok.

A Veszprém megyei pilótáknak ismét jól sikerült a verseny, hiszen a nyolcvankét nevezőből szép számban küzdötték fel magukat a dobogóra.

A farakás sem állította meg a kilinccsel előre érkező Fordot
Fotó: Bakony Rally Autósport Egyesület

Az abszolút értékelésben a veszprémi Dobos Tibor állhatott a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve a Tapolcáról érkezett Szollár Norbertet és a szombathelyi Meszes Andrást.

A kategóriák dobogósai, női kategória: 1. Reiner Erika (Veszprém), 2. Bognár Hedvig Tünde, 3. Nagy Veronika Zsuzsanna (Pápa). Széria 1. kategória: 1. Kurdi Lajos Ádám (Várpalota), 2. Molnár Attila, 3. Mulicz László (Veszprém). Széria 2. kategória: 1. Radványi Dávid, 2. Kobán Barnabás, 3. Máté Róbert. Tuning 1. kategória: 1. Pathy Dániel (Veszprém), 2. Zubó Dávid. 3. Zelles Sándor. Tuning 2. kategória: 1. Károlyi Péter, 2. Veingartner Szabolcs (Veszprém), 3. Balogh Tihamér. Tuning 3. kategória: 1. Szollár Norbert (Tapolca), 2. Meszes András, 3. Csiszár Benjámin B. (Veszprém). Tuning 4. kategória: 1. Jantó Attila (Balatonfüred), 2. Plázer Zsolt, 3. Papp Krisztián (Tihany). Hátsókerékhajtás 1. kategória: 1. ifj. Mázi Ferenc, 2. Hock Tamás (Gyulafirátót), 3. Farkas Bálint (Öskü). Hátsókerékhajtás 2. kategória: 1. Nagy Richárd (Veszprém), 2. Németh Dávid (Balatonfüred), 3. Ender Attila (Veszprém). Proto kategória: 1. Dobos Tibor (Veszprém), 2. Schwéger Milán (Zirc), 3. Szabó Zsolt (Veszprém).

A következő Dunántúli Szlalomkupa-futamot Veszprémben rendezik szeptember 19-én az aréna parkolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában