Magyar Kupa

2021.09.17. 12:29

Futballünnepre készül a VLS Veszprém

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában a harmadosztályban második helyen álló Practical VLS Veszprém együttese szombaton délután az NB I középmezőnyéhez tartozó Debrecent fogadja.

Rónai Tamás

A bakonyi együttes eddig remekül szerepel az NB III Nyugati csoportjában, öt győzelem és egy döntetlen mellett mindössze egy vereséget szenvedett el, így a listavezető BVSC mögött a dobogó második pozícióját foglalják el. A bajnokságban közel két éve őrzi hazai veretlenségét a Veszprém. A királynék városában utoljára egy éve kaptak ki Gunther Zsolték, éppen egy Magyar Kupa találkozón, akkor az NB II-es Szeged 5-0 arányban bizonyult jobbnak a főként U19-es együttesével pályára lépő VLS ellen.

Az idei kupasorozatban Pető Tamás csapata már az első körben becsatlakozott, amely előbb a Jánossomorját ütötte ki 7-1-re, majd a Balatonalmádit 7-2-re, mind a két továbbjutást idegenben érték el. A szombati harmadik fordulóban már nehezebb feladata lesz a veszprémieknek, hiszen a sorsolás az első osztály újoncát, ott a hatodik helyen álló DVSC gárdáját sodorta útjukba.

- Izgatottan, jóleső érzéssel hangolódnak a játékosok az összecsapásra. Olyan mérkőzés lesz, ami nem minden futballistánknak adatott eddig meg az életében. Reményeim szerint egy szép futballünnepet tudunk varázsolni szombaton a szurkolóinknak. Ugyanúgy tréningeztünk a héten, mint minden alkalommal, semmi extrával nem készülünk a Debrecen ellen. Egy biztos, nem feltartott kézzel lépünk pályára, hiába első osztályú az ellenfél, nem fogjuk könnyen adni magunkat. Ismerem a játékosaim mentalitását, mindent meg fognak tenni azért, hogy ezt a találkozót is sikeresen abszolváljuk. Remélem, sikerül meglepetést okoznunk – árulta el Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

A debreceniek most kapcsolódnak be az MK küzdelmeibe, míg a bajnokságban eddig hat találkozón van túl Huszti Szabolcs együttese. A hatodik helyen álló vendégek a Pakssal holtversenyben a legtöbb gólt szerezték az NB I-ben, köszönhetően a hat találatot jegyző Ugrai Rolandnak is. Ugrai mellett olyan rutinos játékosok alkotják még a DVSC keretét, mint Dzsudzsák Balázs, Varga József, Gróf Dávid vagy Korhut Mihály. Huszti Szabolcs a klub hivatalos oldalán azt nyilatkozta, a Veszprém ellen valószínűleg azok a labdarúgók is lehetőséget kapnak majd, akik eddig kevesebbet játszottak.

A VLS-nél többen bajlódnak kisebb-apróbb sérüléssel, illetve a koronavírus-teszt eredmények még nem érkeztek meg, de várhatóan a legerősebb csapattal tudják felvenni a versenyt szombaton 15 órai kezdettel a Loki ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában