a PSG ellen lép pályára a Veszprém

2021.09.15. 20:00

Hazai rangadóval rajtol a kézilabda Bajnokok Ligája

A nyáron jelentős változásokon átesett Telekom Veszprém férfi- kézilabdacsapata a minden évben első helyre pályázó francia PSG együttesét fogadja a BL 1. fordulójában.

Rónai Tamás

Momir Ilics (középen) és Gulyás Péter (balra) nyáron vette át az együttes irányítását

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hétfőn hivatalos oldalán közzétette a férfi- kézilabda Bajnokok Ligája 2021/2022-es szezonjának erősorrendjét. A lista első helyére a német THW Kielt sorolták, második helyre – némi meglepetésre – a Telekom Veszprémet tették, harmadik a címvédő Barcelona, negyedik a lengyel Kielce, míg a magyar bajnoki címvédő Pick Szeged csak a hetedik helyen áll.

A legrangosabb európai kupasorozat előző idényében a bakonyiak a későbbi győztes Barcelona mögött második helyen végeztek a csoportban, majd a nyolcaddöntőben magabiztos sikereket aratva jutottak túl a macedón Vardar Szkopjén. A final fourba kerülésért a Nantes várt az azóta menesztett David Davis együttesére, és a Franciaországban elszenvedett négygólos vereséget már nem tudta ledolgozni a Veszprém Arénában, így a franciák utazhattak a kölni négyes döntőre. A veszprémiek eddig kilenc alkalommal jutottak BL-elődöntőbe, négyszer a fináléba is bekerültek, de a BL-trófeát még egyszer sem sikerült a magasba emelniük.

A Bajnokok Ligája-kudarcot, majd a június elején elvesztett bajnoki döntőt követően a Telekom vezetősége új szakmai alapokra helyezte a csapatot, és a következő években a fiatal tehetségekre fekteti a hangsúlyt, kiegészítve a rutinos, sok csatát megélt játékosokkal. Ennek szellemében a Veszprémtől nyáron hat játékos távozott, és a válogatott Sipos Adrián leigazolása mellett a saját utánpótlásból hoztak fel játékosokat, név szerint Lukács Pétert, Dörnyei Boriszt és Zoran Ilicset. A klub vezetése, valamint az új edzői stáb (a Momir Ilics–Gulyás Péter edzőpáros) a bajnoki cím visszahódítását tűzte ki célul, a BL-ben azonban csak a minél jobb szereplés elérése az elvárt.

Momir Ilics (középen) és Gulyás Péter (balra) nyáron vette át az együttes irányítását
Fotó: Penovác Károly/Napló

A Bajnokok Ligája júliusi sorsolásán a bakonyi gárda a B jelű nyolcasba került, többek között a címvédő Barcelona, a francia bajnok PSG, a 2016-ban épp a Veszprém elleni döntőt hetesekkel megnyerő Kielce, és a Bundesliga második helyén végző Flensburg társaságában. A csoport nehézségét a fenti csapatokon kívül még a mindenkire veszélyes Porto, az egyre jobb eredményekkel rendelkező ukrán Zaporizzsja, valamint a Xavi Pascual vezetőedzővel fémjelzett román Bukarest együttese szolgáltatja. A veszprémiek rögtön egy rangadóval kezdik szereplésüket a kupasorozatban, csütörtökön 18.45-től ugyanis a Paris Saint-Germaint látják vendégül.

A Telekom két győzelemmel indította a bajnokságot a Komló és Csurgó ellen, míg a SEHA-ligában a Zágrábbal szemben hétméteresekkel megnyert döntőt kö- vetően immáron negyedszer vé- geztek a sorozat élén. A bakonyiak játéka mérkőzésről mérkőzésre javuló tendenciát mutat mind védekezésben, mind támadásban. Kérdés, az eddig lejátszott meccseken mutatott teljesítmény mire lehet elég a világsztárok sorát felvonultató PSG ellen. A franciáknál nem volt nagy jövés-menés a nyáron, Nahi és Morros távozott, míg Ntanzi és Steins érkezett a csapathoz. A bajnokságot kilencgólos sikerrel kezdő, az előző BL-szezon bronzérmese továbbra is bombaerős kerettel rendelkezik, elég csak megemlíteni a Karabatic testvéreket, Remilit, Gérardot vagy Mikkel Hansent.

A hazai játékosok és szurkolók is nagyon várják már az összecsapást, hiszen az elmúlt egy évben leginkább a zárt kapus találkozók voltak jellemzőek a BL-ben is, így várhatóan újra fantasztikus buzdítás közepette léphet pályára a nehéz feladat előtt álló Építők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában