Helyi nevelésű klasszisok is részt vettek az ünnepélyes átadáson

Olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki érmes kiválóságok részvételével adták át a város megújult vívótermét, amely a Batsányi János Gimnáziumban található.

Horváth Gábor

Tapolcáról indulva lettek sikeresek és példaképei lehetnek az új vívógenerációnak, balról: Boczkó Gábor, Rédli András, Siklósi Gergely

Forrás: Tapolca Kft./Kurkó Tamás

Fotó: Kurkó Tamás Levente

Alapos felújításon esett át a tapolcai vívóterem, amely többek között új burkolatot kapott, illetve technikailag is fejlesztve lett, a végeredmény egy olyan modern és szép sportlétesítmény, amely méltó a város párbajtőr hagyományaihoz.

Tapolca olyan kiválóságokat adott a magyar vívásnak, mint Szalay Gyöngyi, Boczkó Gábor, Rédli András és Siklósi Gergely.

A vívóterem – amely a 2017-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Szalay Gyöngyi nevét viseli – 2013-ban lett átadva, a mostani felújítással amolyan újraavatást tartottak a tapolcaiak.

Az ünnepségen részt vett Boczkó Gábor, Rédli András és Siklósi Gergely is. A trió Tapolcáról indulva ért el fantasztikus eredményeket, számos olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki érmet szerezve, amelyek közül a legfrissebb Siklósi tokiói egyéni ezüst medálja.

Tapolcáról indulva lettek sikeresek és példaképei lehetnek az új vívógenerációnak, balról: Boczkó Gábor, Rédli András, Siklósi Gergely Fotó: Tapolca Kft./Kurkó Tamás

A felnövekvő vívógeneráció bőven tud tehát példaképet választani magának, a tapolcaiak bíznak benne, hogy hamarosan újabb sportolók követik a nagy elődök eredményes útját.

A terem felújítását a Magyar Vívószövetség támogatta, és a város önkormányzata is segédkezett a beruházás megvalósításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában