Hétszer kapitulált az Újpest a Március 15. úti csarnokban

A vártnál simábban nyerte meg szezonbeli második hazai mérkőzését a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely pénteken este kiütötte az Újpestet.

Horváth Gábor

20210910 Veszprém bajnoki futsal mérkőzés Balaton Bútor FCV (fehér) - Újpest FC (lila) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–Újpest 7-0 (2-0)

Veszprém, 500 néző. V.: Vass, Kubicsek, Kondákor. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Klcsó, Fridrich, Dorogi, Serginho, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Lengyel, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Újpest: Tyukász – Moreira, Szeghy, Suscsák, Harnisch. Csere: Vámosi, Németh P., Sánta, Nehéz, Horváth, Gyarmati, Panyi, Béres. Játékos-edző: Németh Péter.

Két hárompontos csapat nézett farkasszemet egymással a bajnokság harmadik fordulójában. A vendégek kezdtek veszélyesebben, Moreira lövését védte Spandler. A másik oldalon Rutai helyezett mellé, majd az újpestiek kapufát lőttek, Harnisch bombázott.

Tördelték egymás játékát a felek, ebben a fővárosiak tűntek sikeresebbnek. Egy szabadrúgás után majdnem vezetést szereztek, de Spandler a helyén volt, és nem sokkal később a Veszprém került előnybe.

A 13. percben Pál Patrik 18 méterről bombázott a kapuba, Tyukásznak esélye sem volt védeni, 1-0.

A folytatásban Moreira lövését tolta kapu fölé Spandler.

A 16. percben Serginho verte meg a védőjét a jobb oldalon, kiszorított helyzetből is kapura lőtt, a labda Sántáról pattant saját kapujába, 2-0. Időt kért az Újpest, amely meg is nyomta a félidő végét, igaz, Spandleren nem tudtak kifogni a vendégek. A veszprémi kapus ziccert védett, majd az utolsó másodpercekben még nagyobb bravúrral hárított egy lövést. A két helyzet között a hazaiak fiataljának, Doroginak volt egy kapufája.

Taktikusan játszott a Veszprém, amely megérdemelten vezetett a helyzeteivel hanyagul bánó Újpesttel szemben az első félidőt követően. A mérkőzés szünetében az előző szezon legjobb játékosa, Tatai József, és legjobb kapusa, Spandler Mátyás vette át díját.

A szünet után az történt, amit várni lehetett. Az Újpest ment előre, így a hazaiak előtt nagyobb területek nyíltak. A Veszprém szervezetten futsalozott, és riválisa hibájára várt.

Pál lövése még elkerülte a kaput, ám a 27. percben növelni tudta előnyét a házigazda, Boromisza volt eredményes közelről, 3-0.

A 29. percben gyors akciót követően Fridrich is feliratkozott a gólszerzők listájára, 4-0.

A 30. percben megint Fridrich talált be, a Veszprém magabiztosan és kíméletlenül játszott, 5-0.

Az Újpest 5 a 4 elleni játékra váltott, de továbbra is csak szenvedett, a hazaiak könnyedén verték vissza a fővárosi akciókat. Az ellentámadások pedig folyamatos veszélyt jelentettek, az egyik után Tatai lőtt kapufát nagy helyzetben.

A következő gólra a 37. percig kellett várni, ekkor Rutai beadása után a menteni igyekvő Panyi vágta a játékszert hálóba, 6-0. Az utolsó percben Serginho-Fridrich-Pál volt a labda útja, utóbbi pedig kis szerencsével a kapuba talált, 40. perc: 7-0.

Magabiztosan, jól játszva verte meg a Veszprém az Újpestet. A hazaiak türelmesen futsaloztak és kihasználták a rivális hibáit. Értékes, hogy Fehér Zsolt tanítványai gólt sem kaptak, igaz, ehhez Spandler kapus kitűnő teljesítménye is kellett. A Balaton Bútor FC legközelebb Kecskeméten lép pályára, a találkozót szeptember 20-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában