Impozáns létesítmény

2021.09.11. 06:50

Jégtáncbemutatóval és hokimeccsekkel avatták fel az ajkai csarnokot

Az Újpesti Torna Egylet szinkronkorcsolyázóinak és jégtáncosainak, valamint a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület műkorcsolyázóinak bemutatójával kezdődött az ajkai jégcsarnok átadóünnepsége pénteken.

Tisler Anna

Jégcsrnok avató

Fotó: Gyarmati László

A rendezvényre sok érdeklődő is ellátogatott, akik mérkőzéseket is láthattak. Pályára léptek az Ajkai Óriások is.

Ünnepi köszöntőjében Schwartz Béla, Ajka polgármestere elmondta, hogy 2015-ben alakult meg az Ajkai Óriások Jégkorong SE. Felvették a kapcsolatot a Magyar Jégkorong Szövetséggel, ahonnan sok segítséget kaptak, majd megkezdődött az építkezés. A csarnok alapkövét 2017-ben rakták le. A létesítmény 1,9 milliárd forintból készült el, amelyből 1 milliárd 197 millió forint a vállalatok által felajánlott TAO-támogatás volt, a többit önerőből teremtették elő. A csarnok alapterülete csaknem 4000 négyzetméter, a jég felülete 1600 négyzetméter.

A hokimeccs kezdetén Schwartz Béla dobta be a korongot Fotó: Gyarmati László

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke kijelentette, hogy az ország 25 jégcsarnoka között Ajka a legszebbek között van. A tervezéskor szempont volt többek között az, hogy sok és tágas öltöző várja a sportolókat. Az országban egyre több helyen van jégcsarnok, alakulnak egyesületek. Nagyon fontos, hogy ez a sportág is elérhető legyen mindazok számára, akik szeretnék űzni azt.

Az Óriások Jégkorong SE az ünnepi alkalommal mondott köszönetet a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárának, Sipos Leventének a 11 garnitúra kezdőszettért, amelyet az U8-as korosztály sportolói kaptak. Ugyancsak megköszönték az egyik ajkai vállalkozásnak a két pár jégkorongkaput, amelyeket a napi edzéseken és a hazai rendezésű U8-as és U10-es tornákon használnak.

Az Ajkai Óriások és az Egerszegi Titánok U16 korcsoportja 2x12 perces mérkőzésen lépett pályára. A szünetben az Ajkai Óriások U8-as és U10-es csapatának tagjai léptek a jégre. Az Erste Liga két csapata, a Fehérvári Titánok és az UNI Győr ETO Hockey Club játszott. Az Erste-mérkőzés előtt a korongot Schwartz Béla dobta be.

Az ország egyik legújabb jégcsarnokát az Ajkai Óriásokon kívül más városok sportolói is használhatják, valamint meccseket, bajnokságokat tarthatnak. A jég közepén az Óriások logója és Ajka város címere látható. A csarnok befogadóképessége 1200 fő.

A mostani az első szezon, amikor a jégcsarnokban kezdhették meg a nyári felkészülést, a jeges edzéseket az Ajkai Óriások Jégkorongklub tagjai. Jelenleg öt korcsoportban vannak jelen az ajkaiak. A legidősebbek, az U16 korcsoportosok a B kategóriában, a legnépesebb U14 és U12 az élvonalban, az A csoportban, az U10-ben az A és B, az U8-nál a B és C. A legidősebbekkel Bakos Gábor és Becze Zoltán foglalkozik, a 12 és 14 éves korcsoporttal Láday András és Faragó Gyula, a 10-es korosztállyal Becze Zoltán, Bakos Gábor és Kósa Edina foglalkozik, a 8-as korosztály vezetőedzője Kósa Edina, a szárazedzést Hubai Tímea végzi minden korcsoportnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában