óriási mezőnyfölényben futballoztak

2021.09.01. 20:34

VLS Veszprém: győzelem a sereghajtó Gárdony ellen

A játékot végig uraló és rengeteg helyzetet kidolgozó Practical VLS Veszprém a második játékrészben eldöntötte a három pont sorsát az NB III Nyugati csoportjának 5. fordulójában.

Rónai Tamás

Major Norbert (középen, pirosban) alakította ki a találkozó végeredményét

Fotó: Penovác Károly/Napló

VLS–Gárdony-Agárd 2-0 (0-0)

Veszprém, 150 néző. V.: Farkas. VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Kovács D., Zachán, Vass (Takács, 75.), Somogyi, Gálfi, Krebsz (Keresztes, 46.), Nagy R. (Baldauf, 72.), Major (Varga, 84.). Edző: Pető Tamás. Gárdony: Steer – Mód (Kökény, 75.), Koronczi, Emperger (Cziklin, 70.), Falusy, Szabó, Tajti, Gere (Kiss, 66.), Balogh (Király, 46.), Tóth, Wágner. Edző: Helm András.

Az új edző irányításával felálló vendégek védekezésre rendezkedtek be a találkozó elején, ennek köszönhetően a bakonyiak mezőnyfölényben játszottak, de az első negyedórában nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítaniuk. Mindkét gárda taktikusan, fegyelmezetten játszott, ebből kifolyólag a kapuk ritkán forogtak veszélyben.

A 37. percig kellett várni az első nagy lehetőségre, Nagy Richárd sarkazása után Somogyi elé került a labda a tizenegyes pontnál, de lövését Steer ütötte szögletre. A 43. percben ismét Somogyi próbálkozott 18 méterről, de a vendégek kapusa a felső léc alól kiszedte a labdát. Az utolsó percben Nagy jobb oldali beadását Gálfi fejelte rá, majd a kipattanót Major passzolta a hálóba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot, így gól nélküli döntetlennel zárult a félidő.

Major Norbert (középen, pirosban) alakította ki a találkozó végeredményét Fotó: Penovác Károly/Napló

A második játékrészre változtatott Pető Tamás, és Keresztes Zalánt küldte fel a pályára. A veszprémiek csatára jó cserének bizonyult, a 48. percben egy remek csellel tisztára játszotta magát, majd a tizenhatosról higgadtan gurította el a labdát a kifutó Steer mellett, 1-0.

A gólt követően feljebb tolta védekezését a Gárdony, de a VLS továbbra is uralta a játékot. A 71. percben kis híján egyenlítettek a vendégek, de Mód 20 méteres bombáját Héninger tolta ki a felső léc alól.

A 73. percben a frissen beálló Baldauf jó ütemben passzolt Majorhoz, aki egy átvételt követően a hosszú sarokba helyezett, 2-0.

Tíz perccel a vége előtt Major szlalomozott végig a gárdonyi védelmen, de az utolsó csele hosszú lett, így a nagy lehetőség kimaradt. A hajrában futószalagon dolgozta ki a helyzeteket a Veszprém, Kovács és Keresztes előtt is óriási ziccer adódott, de a befejezések pontatlanok voltak.

Pető Tamás: – Az egész mérkőzésen óriási mezőnyfölényben játszottunk, nagyon jó mentalitással léptünk pályára, több gólt is szerezhettünk volna, de összességében örülünk a sikernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában