A Balatonfüred a tabella harmadik helyét foglalja el

Nem volt egy súlycsoportban a két fél, a Balatonfüredi KSE az első félidőben nyújtott kiváló játékával eldöntötte a két pont sorsát a tehetséges akadémisták ellen.

B. Virág Rita

20211017 Balatonfüred bajnoki kézilabda-mérkőzés Balatonfüredi KSE (fekete) _ Nemzeti Kézilabda Akadémia (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Balatonfüred–NEKA

33-24 (17-7)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Bíró, Kiss. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriguez 1, Malinovics 5, Szöllősi B. 7 (2), Topic 4, Varga M. 2, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Kemény 4, Jánosi T. 2, Németh B. 4, Gosztovics, Dénes 1, Ág 1, Szücs, Brandt 1. Edző: György László.

NEKA: Palasics – Krakovszki Zs., 1, Dely M. 2, Papp T. 4, Tárnoki, Stranigg 4, Kovács G. 4. Csere: Aleksza (kapus), Temesvári, Szeitl L., Mikita, Sisa 1 (1), Krakovszki B. 2, Simotics 3, Kiss A. 2, Bendicsek 1. Edző: Sótonyi László.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

A tabella tizedik helyén álló balatonboglári NEKA gárdáját fogadta a dobogóra hajtó BKSE.

A NEKA kispadján az a Sótonyi László foglalt helyet, aki korábban Füreden is korszakalkotó edzőként vonult be a sportalmanachokba.

Az exveszprémi Palasics védésével indult a találkozó, aztán Topic kezdte meg a gólgyártást.

Varga Márton duplája és Dénes gólja után már 4-1 állt az eredményjelzőn. A fiatalok azonban pillanatok alatt egyenlítettek Dely találatai közé Krakovszky gólja ékelődött be (9. perc: 4-4).

Aztán a következő percek Andó bravúros védéseiről szóltak, s 7-5-nél még senki sem gondolta, hogy a vendégek tizenhat percen át egyszer sem tudnak betalálni. A Füred viszont nem kegyelmezett, Szöllősi Balázs irányításával a 27. perchez érve már 15-5 állt a kijelzőn.

A félidő végén 17-7-et mutatott a kijelző.

A térfélcserét követően Németh Balázs pillanatai következtek, zsinórban hármat vágott és a 33. percben már 20-7-re vezettek a balatoniak.

Fotó: Penovác Károly/ Napló

Papp Tamás törte meg a vendégek góltalan időszakát. A 37. percben kettős hátrányba kerültek a hazaiak, előbb Szöllős Balázs, majd Dénes János is leült két percre.

Sisa Erhardt hetesből szépített. Állandósult a tízgólos differencia, de a vendégek mindent elkövettek annak érdekében, hogy egyszámjegyű legyen a különbség.

A 46. percben György László időt kért, ekkor 25-18-ra állt a csata. Szavait meghallgatták tanítványai, egy 3-1-es szériával 28-19-re alakult az eredmény.

A hajrában aztán hiába került emberhátrányba a BKSE, Németh, Kemény és Jánosi volt eredményes és ekkor már 31-19-re vezettek a balatoniak.

 

Az utolsó percekben nagy lendülettel támadott a NEKA és végül kilenc gólra felzárkózott.

György László: – Örülünk a győzelemnek, az első félidőben koncentráltan játszottunk, kapusunk remekül védett, de a védelem is segített neki ebben. Biztos volt, hogy lesz egy törés a második játékrészben, jól kihasználta a NEKA, és megközelített minket ellenfelünk. Maximálisan komolyan vettük a mérkőzést.

Sótonyi László: – Edzőmeccs jelleget öltött a mérkőzés 5-5 után. Andó Arián szenzációsan védett. Jó tanulópénz volt számunkra ez a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában