A Kristály megszakította a listavezető sorozatát, viszont pontot nem tudott rabolni

Megszakadt a nagy sorozat, 754 perc után kapott gólt az Úrkút SK, amely így is nyerni tudott az Ajka Kristály elleni rangadón a labdarúgó megye I-ben. A 9. fordulóban szomszédvári derbin győzött a Péti MTE.

Horváth Gábor

Kiválóan végezte a dolgát a devecseri védelem, fontos pontokat gyűjtött a csapat a FAK ellen

Fotó: Penovác Károly

Úrkút SK–Kristály SE

3-2 (1-1)

Úrkút, 250 néző. Jv.: Jónás B. Úrkút SK: Kádár – Uj, Kalapács, Reizinger, Nagy R. (Horváth Á.), Lang, Bencze, Udvardi (Károlyi), Bognár, Kovács Gá. (Márton), Kovács Ge. Edző: Garai Péter,

Ajka Kristály SE: Gergócs (Biró) – Szabados, Szabó K., Szedlacsek, Branstadter, Pápai, Magyar, Kungl, Antal (Ujvári), Ambrus, Dróth. Edző: Szabó Zoltán, Jeney Gyula.

Gólszerzők: Bencze, Bognár, Kovács Gá., ill. Szabó K., Szedlacsek.

Ideális labdarúgóidőben kezdődött a szomszédvári derbi a két ősi rivális találkozóján.

A mérkőzés elején rögtön a hazai csapat lépett fel támadólag és egy sarokrúgás után Kovács Gábor fejjel volt eredményes.

Továbbra is ment előre az Úrkút, amely az első 20 percben sorra dolgozta ki lehetőségeit, de csak kapufáig jutott, aztán a semmiből egyenlített a Kristály. Szedlacsek vette be Kádár kapuját egy távoli lövéssel, lezárva ezzel a hazai csapat 754 perce tartó góltalansági sorozatát.

A második játékrészben folytatódott a hazaiak meddő fölénye, a vendégek szervezetten védekeztek. A 61. percben aztán egy gyönyörű kombináció után Bognár fejesével megszerezte a vezetést a házigazda.

Az Úrkút kényelmesen lassan járatta a labdát és a félidő derekán kihagyott két ordító helyzete. A vendég csapat nem adta fel, és egy lecsorgó labdát Szabó Kornél lőtt a hálóba, ismét egyenlő volt az állás (2-2).

A hazaiak próbálkoztak, de a Kristály jól védekezett, majd egy szögletrúgast követően Benczével szemben szabálytalankodtak az ajkaiak. A megítélt 11-est a sértett magabiztosan értékesítette, 3:2.

Összességében megérdemelt hazai győzelem született. Az Úrkút sok lehetőséget elpuskázott és lassan, körülményesen játszott. A szervezetten, fegyelmezetten futballozó vendégek száz százalékban kihasználtak a lehetőségeiket.

Jók: Bencze, Horváth Á., ill. Szedlacsek, Ambrus,

FC Zirc–Szentantalfa

1-5 (1-3)

Zirc, 80 néző. Jv.: Nedvesi R. FC Zirc: Nagy M. – Bíró, Miskei (Cseh), Orbán (Komenda), Kottyán (Tehel), Hegyi, Stupián, Juhász, Kovács Á., Somogyi, Kustán. Edző: Nagy László.

Szentantalfa NVSE: Szombathelyi – Bertalan, Tóth K., Szigeti (Burgyán), Molnár B., Molnár K., Csillag, Stadler, Németh B., Piltman (Dombi), Vári Kovács. Edző: Fischer Norbert.

Gólszerzők: Kovács Á., ill. Molnár K. (3), Molnár B., Szigeti.

A két újonc mérkőzésén az első perctől kezdve az történt a pályán, amit a vendégek akartak. A szentantalfaiak a középpályát átjátszva sorra rúgták be a labdát az üres területekre, amit a hazaiak képtelenek voltak megakadályozni. A zirciek sem a labdát birtoklót nem támadták időben, sem az előre vágott labdákkal nem tudtak mit kezdeni. Az Antalfa akkor került a kapu elé, amikor csak akart, ezzel ziccerek garmadát kialakítva, az eredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

Jók: senki, ill. mindenki, Molnár Kornél a mezőny legjobbja.

Kiválóan végezte a dolgát a devecseri védelem, fontos pontokat gyűjtött a csapat a FAK ellen
Fotó: Penovác Károly

Devecser SE–Fűzfői AK

1-0 (1-0)

Devecser, 100 néző. Jv.: Magyar Á. Devecser SE: Csepregi – Szabó D., Nagy Sz., Kuti, Orsós (Tisonyai), Paksai, Szélessy, Venczel, Keller, Cserna, Temesi (Horváth R.). Edző: Cserna Róbert.

Fűzfői AK: Radnai – Szabó P., Jánó, Liszi (Farkas A.), Zágor (Szűcs), Balatoni, Janás, Kovács Á. (Wellesz), Gimes, Auerbach, Molnár G. Edző: Csucsánszky Zoltán.

Gólszerző: Keller.

A Fűzfő próbált játszani, a hazaiaknál pedig a küzdés, az akarat dominált. Az első félidőben a gól mellett volt két-három száz százalékos helyzete a Devecsernek, de azok kimaradtak. A második játékrészben erőben felőrölte a FAK a házigazdát, amelynek azonban sikerült megtartani előnyét. Összességében megérdemelten nyertek a hazaiak a sportszerű találkozón.

Jók: Nagy Sz., Keller, Paksai, Szélessy, ill. Gimes.

VBSK–Péti MTE

0-3 (0-0)

Várpalota. Jv.: Keszthelyi T. Várpalotai BSK: Kerekes – Borbás, Papp R. (Papp P.), Mogyorósi A., Nagy D. (Mogyorósi M.), Szurok, Magda, Borbély, Csapó, Balogh, Zsupek. Edző: Fekete István.

Péti MTE: Varga Zs. – Gyurcsek (Kun), Pálfi, Horváth B. (Tálos D.), Marton, Fodor (Morina), Simon, Rados, Tar (Keszthelyi), Vachtler, Ódor. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Fodor (2), Keszthelyi.

Csetény SE–Sümeg VSE

1-2 (1-0)

Csetény, 140 néző. Jv.: Nagy J. Csetény SE: Cseszneg – Kelemen (Kaufman), Danó, Zsargó (Vas), Dávid, Hornyacsek, Nagy R., Bánfalvi, Varga B. (Juhász-Buday), Haman, Jakab. Edző: Pintér János.

Sümeg VSE: Kovács R. – Horváth A. (Görhes T.), Márkus, Bujtor, Sabjanics, Reicz, Rédei, Szakonyi Stephan, Dornai (Markó), Görhes A., Horváth G. Edző: Lázár Szilveszter. Gólszerzők: Haman, ill. Szakonyi Stephan, Görhes T. A hazai csapat mindent megtett a győzelemért, a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Jók: Jakab T, Nagy R, Sadjo, ill. mindenki

GySE–Herendi PSK

2-5 (1-3)

Gyulafirátót. Jv.: Kerekes D. Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Szenes, Földesi, Vaczola A., Vaczola M., Hermann, Balta G., Olasz, Kövesi, Tímár. Edző: Polonkai Csaba. Herendi PSK: Károlyi – Sóskuthy B. (Marosi), Schöffer (Bachstetter), Vető, Major, Molnár T., Benedek, Takács, Meleg, Sóskuthy Z., Simányi. Edző: Marosi István.

Gólszerzők: Balta G., Vaczola M., ill. Sóskuthy Z. (2), Benedek, Meleg, Schöffer. Kiállítva: Vaczola M. (30., Gyulafirátót SE). Igazi kiesési rangadó a tabella két utolsó helyén álló között. Jól kezdtek a hazaiak, az első percben már vezetést szereztek, a vendégek egyenlítettek, de a Gyulafirátót uralta a meccset, amit a félóra után történő hazai kiállítás teljesen megváltoztatott. Az ember hátrányt egy órán keresztül nem tudta kompenzálni a hazai csapat. Megszerezte első győzelmét a Herend. Jók: senki.

MSE–Tihanyi FC 0-6 (0-3)

Magyarpolány. Jv.: Kondor T. Magyarpolány SE: Kócsár – Veisz, Döbrösi G. (Mód), Bukovics, Gottfried, Polt P., Schönberger (Döbrösi M.), Hauser, Kardos (Polt B.), Czepek, Bencsik. Edző: Piri Ottó.

Tihanyi FC: Filipánics (Endresz) – Dévényi, Németh K., Papp A. (Klauz), Nemes G., Henn, Varga Á. (Sudár), Horváth B. (Pintér), Slemmer, Király (Marton), Barcza. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Király (3), Varga Á., Slemmer, Henn.

A mérkőzésekről tudósítottak: Vágfalvi Norbert (Úrkút), Nagy László (Zirc), Cserna Róbert (Devecser), Mavizer Szilveszter (Csetény), Fogl Sándor (Gyulafirátót).

A Balatonalmádi SE–TIAC VSE bajnokit december harmadikára halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában