A legjobbak között szerepel az ajkai sakkcsapat

Az első osztályba feljutó ajkai sakkcsapat kiütéses sikerrel debütált a legjobbak között, a Bányász vendégként nyert simán az első fordulóban.

Horváth Gábor

Forrás: Shutterstock

Október elején elrajtoltak a nemzeti sakk csapatbajnokság 2021/2022-es küzdelmei. Az új szezonban változtak az osztályok elnevezései, az NB I-et mostantól Szuperligának hívják, az NB I/B helyett pedig NB I. az új név. Az NB II. elnevezés változatlan maradt. Veszprém megyét összesen hat csapat képviseli ebben a három osztályban.

Az ajkaiak idén a legjobbak között szerepelnek, miután az előző idényben kivívták a feljutást. A Sentimento Ajka BSK a Szuperliga Szabó László csoportjában kiütéses, 10-2-es idegenbeli győzelemmel debütált, ellenfele a szegedi Maróczy SE I. volt. Az ajkai csapat tagjai voltak: Bánusz Tamás, Ivic Velimir, Prohászka Péter, Bagi Máté, Czebe Attila, Varga Zoltán, Horváth Péter, Egresi Máté, Pásti Áron, Jakab Attila, Gaál Zsóka, Martini Balázs.

Az NB I. Charousek csoportban a Balatonfüredi SC hazai pályán 7-5-re kikapott a Tungsram Aquaprofit NSK II-tól. A Tapolca VSE sem járt szerencsével, otthon 8.5-3.5-re veszített a Haladás VSE II. ellen.

Az NB II. Széchenyi csoportban az Ezüst Huszár SE Veszprém hazai pályán 8.5-3.5 arányban alulmaradt a Haladás VSE III. csapatával szemben. A Sentimento Ajka BSK az Arborétum Herény KSE vendégeként 10.5-1.5-re nyert. A Tapolca VSE idegenben 7.5-4.5-re veszített a Sárvári Sakk Club SE ellen.

A Veszprém megyei együttesek helyezései az első fordulót követően, Szuperliga, Szabó László csoport (10 csapat): 1. Sentimento Ajka BSK.

NB I., Charousek csoport (11 csapat): 7. Balatonfüredi SC, ...9. Tapolca VSE.

NB II., Széchenyi csoport (12 csapat): 1. Sentimento Ajka BSK, ...7. Tapolca VSE, 8. Ezüst Huszár SE Veszprém.

Folytatás október 31-én, vasárnap. A második játéknap párosításai, Szuperliga: Sentimento Ajka BSK–Duocor-Makói SVSE. NB I.: Komlói BSK–Balatonfüredi SC, Szentgotthárd-Alsószölnök STE–Tapolca VSE. NB II: Tapolca VSE–Ezüst Huszár SE Veszprém, Sentimento Ajka BSK–SE Kisbér-Ászár.

A megyei pontvadászat október 17-én, vasárnap rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában