labdarúgó NB III

2021.10.15. 15:31

A Tatabánya lesz a veszprémiek ellenfele

Ha kihasználjuk a helyzeteinket végre, akkor pontokkal térhetünk haza – vélekedett a Tatabánya előtti szombati bajnoki előtt Pető Tamás, a VLS Veszprém NB III-as labdarúgócsapat vezetőedzője.

B. Virág Rita

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

A VLS Veszprém az előző héten gól nélküli döntetlenre végzett megyei riválisa, a Perutz FC Pápa ellen.

– Ennek az egy pontnak talán csak a pápai vezetők örülhetnek, mi nem – kezdte értékelését Pető Tamás szakvezető. – Szervezett csapat a Pápa, ám mi álltunk közelebb a sikerhez. Ráadásul a pályával is meg kellett küzdenünk, a talaj alaposan megnehezítette a dolgunkat. Emiatt több játékosunk is összeszedett kisebb sérüléseket. Vass Szilárd sajnos nem is áll majd rendelkezésünkre emiatt, Tatabányán nem játszhat.

A Tatabánya jelenleg ötödik a tabellán, eddig négy győzelmet, öt döntetlent és két vereséget gyűjtött, ami 17 pontot jelentett. A bakonyiak a harmadik helyen állnak, hat sikerrel és két iksszel, valamint két fiaskóval, 20 ponttal.

– A Tatabányával mindig jó mérkőzéseket vívunk, nagyon fegyelmezett alakulat. Az elmúlt három összecsapását megnyerte, tehát jó formát mutat a társaság. A játékára jellemző, hogy főleg a védekezésre épít, és abból vezeti a gyors, hatékony kontrákat – összegzett a szakember.

Pető Tamás hozzátette, az előző két meccsen nem találtak be, ám ha végre kihasználják a helyzeteiket, akkor pontokkal térhetnek haza.

– Bár újra és újra megkapjuk, hogy bajnokaspiráns csapat a miénk, ezt mégis szeretném elutasítani. Mi csak szeretnénk minden meccset megnyerni, ezért dolgozunk keményen – hangsúlyozta Pető edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában