Az esélyesebb bakonyiak három gólt lőttek a Fürednek

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában, szerdán a Balatonfüredi FC-t fogadta a VLS Veszprém és 3-1-re nyert.

Juhász-Léhi István

20211020 Veszprém bajnoki labdarúgó-mérkőzés NB III Nyugati csoport Veszprém FC (piros) - Balatonfüred (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

VLS Veszprém–Balatonfüredi FC 3-1 (2-0)

Veszprém, 200 néző. V.: Kovács J. Z. Practical-VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Takács (Rédling, 88.), Major (Varga, 70.), Gálfi (Keresztes, 56.), Somogyi, Kovács, Vass (Babos, 88.), Krebsz (Nagy, 46.), Zachán. Edző: Pető Tamás.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Takács, Farkas, Csikós (Bartha, 57.), Szalai, Markó, Borgulya D. (Imre, 57.), Róth (Leidl, 79.), Pécseli (Tetézi, 5.), Szabó, Bene (Miskei, 79.). Edző: Borgulya István.

Kiállítva: Keresztes (81.)

Napsütéses őszi, ám szeles időben indult az útjára a labda. Az eleve sok sérült miatt átalakított vendégcsapat mesterének aztán már az 5. percben főhetett a feje, hiszen a belső védője, Pécseli fájdalmas arccal kért cserét.

Az első gólra egészen a 21. percig kellett várni, amikor is Major egy esernyőcsellel csapta be védőjét, aki belekapott a labdába – közben a fürediek azt reklamálták, hogy a teste előtt volt a keze – , amire büntetőt ítélt a játékvezető.

A 11-es ponthoz Major Norbert állt, ám Erdélyi résen volt, kivédte a lövést, azonban a lábáról kipattanó labda ismét Majorhoz került, aki már nem hibázott, a bal sarokba lőtt, 1-0.

A szünet előtt néhány perccel ismét a hazaiak örülhettek: a 43. minutumban Vass Szilárd tünt fel a bal szélen, csinált egy cselt, majd jobbal, 20 méterről nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba, 2-0.

A második félidőben nem feltartott kézzel futott ki a füredi együttes, több ajtó-ablak helyzetük is volt a vendégeknek.

Az 54. percben aztán Markó Róbert szépített, lövésébe szerencsétlenül ért bele a VLS hálóőre és a játékszer a saját kapujába esett, 2-1.

Egy perccel később azonban azonnal visszavette a két gólos előnyét a Veszprém, hiszen Major cselezte be magát a bal oldalon, majd Takács Martinnak adott egy forintos labdát, aki nem hibázott és ballal, 8 méterről a bal alsó sarokba passzolt, 55. perc: 3-1.

A 81. percben megfogyatkozott a házigazda: Keresztes harcolt a labdáért egy vendégjátékossal az alapvonalon, majd a játékvezető úgy ítélte meg, hogy piros lapot érő szabálytalanságot követett el.

Összességében a szél mellett leginkább a pálya rossz minőségű talajával küzdött mindkét együttes.

A következő, 14. fordulóban, vasárnap a jelenleg 15 ponttal rendelkező Balatonfüredi FC hazai pályán játszik majd, és a Bicske együttesét látja vendégül.

A dobogós, 26 ponttal a harmadik pozíciót elfoglaló VLS Veszprém a sereghajtó Andráshida alakulatának otthonában lép pályára ugyanaznap.

Pető Tamás: – Borzasztó volt. A találkozó egyetlen pozitívuma az volt, hogy nyertünk.

Borgulya István: – Gratulálok az ezer sebből vérző csapatom hozzáállásához. A játékvezetéssel nem foglalkoznék…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában