kézilabda NB I

2021.10.15. 21:11

Az újoncot fogadja a Balatonfüredi KSE

A válogatottszünetet követően hazai környezetben folytatja szereplését a kézilabda NB I-ben a Balatonfüredi KSE.

Horváth Gábor

A Balaton-partiak védekezése ismét fontos szerepet kaphat

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A tabellán a harmadik helyen álló balatonfürediek legutóbb október 3-án léptek pályára, az újonc Kecskemét otthonában magabiztos sikert (35-29) arattak.

Ez volt a BKSE sorozatban harmadik bajnoki sikere, korábban a Dabast és a Fejér-­ B.Á.L. Veszprémet sikerült felülmúlni, az első fordulóban pedig döntetlen született a Budakalász otthonában.

Kérdésünkre György ­László, a Balaton-partiak szakvezetője elárulta, igyekeztek felhasználni a válogatott szünet nyújtotta időt, igyekeztek javítani az állóképességen. A munkát nehezítette, hogy többen is lebetegedtek. Ettől függetlenül remek a hangulat a csapatnál, amely elszántan készül a következő megmérettetésre.

A fürediek ismét egy újonccal csapnak össze, vasárnap a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) alakulata látogat hozzájuk.

– Ilyenkor sokakban felmerül, hogy egy újonc elleni találkozó a könnyű kategóriába tartozik, de szerintem nincs ilyen kategória az NB I-ben. Úgy gondolom, hogy vannak a nehéz, a nehezebb és a nagyon nehéz meccsek. Ebben a mezőnyben bárki ellen bármi megtörténhet. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő hozzáállás, és az, hogyan kezdünk egy összecsapást. Nem elég a mezt kiküldeni a pályára, borzasztó sokat kell tenni a sikerért – fogalmazott György László, aki a riválissal kapcsolatban megjegyezte, a NEKA – például a Kecskeméthez, vagy a „kis” Veszprémhez hasonlóan – felszabadultan, teher nélkül kézilabdázhat, és ebből kijöhet nagyon jól is, főleg, ha az ellenfél partnerként játszik.

A Balaton-partiak védekezése ismét fontos szerepet kaphat Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Ha megfelelően beleállunk a meccsbe, akkor mi vagyunk az esélyesek, azaz a csapattól a győzelem várható el. Ugyanakkor, ahogyan említettem, ehhez maximális odafigyelés és jó teljesítmény szükséges – jelentette ki György László, aki valószínűleg nem számíthat a keret összes tagjára, hiszen többen sérüléssel bajlódnak.

A NEKA két-két győzelemmel és vereséggel indította a szezont, a Sótonyi ­László vezette balatonbogláriak az Egernél és a Dabasnál bizonyultak jobbnak, Szegeden és a Budakalász otthonában kaptak ki.

A Balatonfüredi KSE-­NEKA bajnoki vasárnap 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában