Drámai végjátékban maradt alul a Fejér-B.Á.L. alakulata

Paprikás hangulatú mérkőzésen, drámai végjátékban maradt alul minimális különbséggel a Fejér-B.Á.L. alakulata Gyöngyösön a férfi kézilabda NB I szombati összecsapásán.

B. Virág Rita

Gyöngyös-Veszprém

28-27 (13-15)

Gyöngyös, 800 néző. V.: Sándor, Szikszay. HE-DO Braun Gyöngyös: A. Tomics (kapus) – Vaszics 4, MARKEZ 8 (4), DURIS 4, Vilovszki 2, Hamidovic 4, Varsandán M. Csere: Nagy Benedek (kapus), Gerdán, Gráf 2, UBORNYÁK 4 (1), Papp B., Gábori, Mátyás B. Edző: Konkoly Csaba.

Fejér-B.Á.L. VESZPRÉM: Borbély – Szmetán P. 2, Széles 3, Fazekas G. 2, Vajda 1, ÉLES B. 8 (4), Hári 4. Csere: Miklós G. (kapus), Kristóf, Bugyáki, Somogyi B. 3, Kurucz 3, Tóth P. 1. Edző: Tombor Csaba.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–6. 17. p.: 8–10. 30.p.: 13–15. 35. p.: 16–18. 41.p.: 19–20. 52. p.: 23–23. 56. p.: 25–25.

Kiállítások: 12 perc, ill. 18 perc.

Kiállítások: 5/5, ill. 4/4.

Rangadót rendeztek a férfi kézilabda NB I-ben, ahol a negyedik Gyöngyös az ötödik Fejér-B.Á.L.-t fogadta. Nagy tempóban kezdődött a mérkőzés, az 5. perc kezdetéhez érve a veszprémiek megléptek két góllal (3-5), de a következő percben már szoros volt (5-6).

Óriási tempót diktáltak a vendégek, s a villámgyors támadások után négy góllal sikerült elhúzni (6-10). Többször is percekig állt a játék, paprikás volt a hangulat, és olykor már a durvaság határát súrolta egy-egy megmozdulás.

A Veszprém nem dőlhetett hátra, kettőre csökkentették hátrányukat a vendéglátók. Somogyi duplázott, ő tett pontot a félidő végére (13-15).

Szünet után Éles vezérletével 15-18-ra alakult az állás, azonban a hazaiak öt perc alatt egy 3-1-es szériával ismét ott lihegtek szorosan ellenfelük nyakán (19-20). Döntetlen állásról kezdődött meg a hajrá. A bakonyiak játékába egyre több hiba csúszott, akadt egy rövid szakasz, amikor hármas hátrányba kerültek. A Gyöngyös 25-25-re egyenlített.

Borbély bravúrjai jókor jöttek és magabiztosan lőtte be a hetest Éles is, így alig két perccel a vége előtt 25-27-re állt a meccs. A korábban Veszprémben is kézilabdázó Ubornyák vezérletével újra erőre kapott a hazai alakulat, zsinórban három Heves megyei gólt jegyezhettünk fel (28-27). Láthatóan elfogyott a meccs végére a Tombor-csapat, így drámai végjátékban nem sikerült a pontszerzés.

Konkoly Csaba: – A tavalyi két fiaskó után szerettük volna bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbak. Az előző évad tanulságos volt számunkra, de a Veszprémre úgy készültünk, hogy itthon tartsuk a két pontot. Az első félidőben nem tudtuk lassítani ellenfelünk játékát. A második felvonásban hármas emberelőnybe kerültünk, szerintem még nem ott fordítottuk meg a csatát. Inkább az utolsó percekben, a végjátékban találtunk magukra. Fontos két pontot szereztünk, főleg a lelkünknek tett jót ez a siker.

Uros Vilovski: – Nagyon élveztem a mérkőzést. Sok problémát okoztak nekünk a fiatalok. Picit elfáradtak a veszprémiek és a rutin döntött a javunkra.

Tombor Csaba: – A mérkőzés nagy részében mi domináltunk, de a védekezésben az apróbb kihagyások megpecsételték a sorsunkat. Fegyelmezetlenségből összeszedtük azt a hármas emberhátrányt, amiből nem igazán tudtunk kijönni. Az Ubornyák, Duris párost nem lehetett tartani, nagyon jól kézilabdáztak. A végére elfáradtunk, talán bele kellett volna cserélnem, ebben én is hibáztam, de az élet megy tovább, tanulnunk kell a hibákból. Próbálunk előrelépni.

Bugyáki Dávid: – Küzdős, harcos meccsre készültünk. Gyöngyösön nagyon nehéz játszani. A második félidőben kisebb hullámvölgybe kerültünk, a hármas emberhátrányból nehezen jöttünk ki, a végére nagyon elfáradtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában