Évzáró bakonyi futam bajnokavatással

A Bakony Rally Autósport Egyesület rendezői csapata idén már levezényelt két kisbéri és egy bakonyszentlászlói futamot, és most ismét az utóbbi községbe invitálták a szlalomosokat, mivel október 16-án ott rendezték idei évzáró futamukat, amely a Bakonyi Szlalomkupa idei negyedik és a Dunántúli Szlalomkupa nyolcadik futama volt.

Napló

A Bakony-szlalom abszolútban élen végzett pilóták a dobogón

Forrás: SR Sportegyesület

A kissé hűvös őszi napon kilencvenkilenc pilóta várta az évzáró futamot. A már jól ismert bányatelepen a reggeli gépátvételt és nevezést követően mindenki bejárta a pályát, majd a versenyzői eligazítás után kilenc órakor indultak a futamok. A pályát háromszor kellett teljesíteni a versenyzőknek, amiből a két legjobb eredmény összege adta a végeredményt.

Most is, mint mindig, voltak gumifüstöt és látványt prezentáló pilóták, de mivel a bakonyi bajnokság zárófutama a számolgatásról szólt, mindenki a másodpercek és a bajnoki pontok bűvöletében töltötte a napot, hiszen sok kategóriában még nyitott volt a bajnokság.

A Veszprém megyei pilótáknak jól sikerült a futam, szép számban küzdötték fel magukat a verseny és a bajnokság dobogóira. Az abszolút versenyben az Audit terelgető, zirci Farkas Péter állhatott a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve a Toyotát kormányzó, szombathelyi Meszes Andrást és a BMW-vel csapató, veszprémi Nagy Richárdot.

A Bakony-szlalom abszolútban élen végzett pilóták a dobogón
Fotó: SR Sportegyesület

A verseny kategóriáinak dobogósai, női: 1. Nagy Veronika Zsuzsanna (Pápa), 2. Horváth Kinga Zsófia (Veszprém), 3. Pataki Erzsébet. Széria 1. kategória: 1. Kurdi Lajos Ádám (Várpalota), 2. Molnár Attila (Csór), 3. Mulicz László (Veszprém). Széria 2. kategória: 1. Radványi Dávid, 2. Máté Róbert, 3. Vasi Viktor. Tuning 1. kategória: 1. Pathy Dániel (Veszprém), 2. Zelles Sándor. 3. Zubó Dávid. Tuning 2. kategória: 1. Károlyi Péter, 2. Balogh Tihamér, 3. Libinyi Martin (Tapolca). Tuning 3. kategória: 1. Meszes András, 2. Tehel Károly (Zirc), 3. Szollár Norbert (Tapolca). Tuning 4. kategória: 1. Farkas Péter (Zirc), 2. Jantó Attila (Balatonfüred), 3. Papp Krisztián (Tihany). Hátsókerék-hajtás 1. kategória: 1. Hock Tamás (Gyulafirátót), 2. Farkas Bálint (Öskü), 3. Osváth Balázs (Veszprém). Hátsókerék-hajtás 2. kategória: 1. Nagy Richárd (Veszprém), 2. Németh Dávid (Balatonfüred), 3. Váry Kovács Gergő (Ajka). Proto kategória: 1. Szabó Zsolt (Veszprém), 2. Krasznai Ákos (Keszthely), 3. Élő Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában