Ezúttal pont nélkül maradt Bukarestben a Veszprém

Nemcsak a mérkőzést, a vezérét is elvesztette a Telekom Veszprém a Dinamo Bukarest ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Rasmus Laugét ölben vitték le a pályáról.

B. Virág Rita

20211021 Veszprém Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - SG Flensburg-Handewitt (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Dinamo Bukarest–Telekom Veszprém 31-29 (14-13)

Bukarest, zárt kapus mérkőzés. V.: Nikolics, Sztojkovics (szerbek). Dinamo Bukarest: GHEDBANE – GHIONEA 7 (4), Gurbindo 2, Nasralla 1, CAMPOS 6, Sorhaindo 3, A. Pascual 3. Csere: Heidarirad (kapus), Militaru, Negru, Bizau, Dissinger 1, BANNOUR 4, Shebib 3, Gavriloaia 1, Mousavi. Edző: Xavi Pascual.

Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 6 (5), Maqueda 3, Sipos, Blagotinsek 2, Lauge, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), NENADICS 9, Jahija 3, Mahé 1, Ligetvári, Nilsson, Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 6/5.

A hétvégi, Balatonfüredi KSE elleni bajnoki mérkőzésen megsérült Omar Jahija, aki szerencsére a Dinamo elleni Bajnokok Ligája-találkozóra már játékra jelentkezett.

Az összecsapás előtt Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója és Nagy László szakmai igazgató ellátogatott Marian Cozma, a 2009-ben tragikus körülmények között meggyilkolt egykori veszprémi játékos sírjához. Találkoztak a beállós édesapjával is, aki a mérkőzésen is tiszteletét tette.

Marguc hetesével indult a gólgyártás. A csapatok fej fej mellett haladtak a 10. percig (4-4). Ezt követően a vendégek Maqueda két találatával elléptek (4-6). A spanyol játékosokkal megerősített Bukarest azonban gyorsan kiegyenlített, sőt Dissinger első átlövésével már 11-8-ra vezetett. Ekkor Momir Ilics időt kért, hogy rendezze a sorokat, túl sok hibával játszottak tanítványai.

A 26. percben Sipos piros lapot kapott, miután Bannourral találkozott: a román játékos látványosan kapott a fejéhez és fetrengett percekig. A visszajátszásból kitűnt, Sipos nem ért a játékos fejéhez.

A Bukarest jól használta ki a Telekom megtorpanását, és a 27. percben Gavriloaia találatával már 13-9-et mutatott a kijelző. Marguc egy büntetővel szépített.

Emberelőnyben, saját hatosáról vette be az üres kaput Blaz Blagotinsek (13-11).

Cupara védett jókor, Lauge pedig hétméterest harcolt ki, amit Marguc értékesített (29. perc: 13-12). Remek védekezés után Jahija lódult meg, és máris egyenlőt mutatott a kijelző (13-13). A félidő végén Ghionea hetesével 14-13-ra vezetett a Bukarest.

Jahija bombájával egalizált a Veszprém, majd az is kiderült, Ligetvári Patrik került a kiállított Sipos helyére.

Mindegyik oldalon becsúszott egy-egy hiba, a Bukarest rohanhatott, ám Cupara lehúzta a rolót, zsinórban védett nagyokat. A támadószekcióban Nenadics szerezte vissza a vezetést (15-16). A következő percek a románok pillanatait hozták, egy 4-1-es szériával 19-17-re fordítottak.

A baj nem jár egyedül, gondolhattuk, amikor a 38. percben Lauge egy ártatlan szituációban a bokájához kapott és lent maradt. A dán világbajnokot ölben vitték le a társak, és láthatóan komoly fájdalmai voltak.

Kissé esetlegessé vált a veszprémiek támadójátéka, Ghedbane kapus is elkapta a fonalat, s hiába játszott emberhátrányban a Dinamo, végül 21-18-ra meglógott (43. perc).

Strlek szépített, majd mindkét oldalon kiszórtak a játékvezetők egy-egy embert.

Rossz volt nézni, ahogy kínlódott a Veszprém, 23-19-nél Ilics edző időt kért. Ghedbane kottából olvasta a bakonyi próbálkozásokat. A 47. percben Ghedbanét reklamálásért leültették két percre, előtte Mahé vette be a kapuját.

Nenadics ziccerével zárkózott a Veszprém, azonban Xavi Pascual is rendezte a sorokat, és az 51. perchez érve 27-23 állt a kijelzőn.

Lékai tört be, Militaruval csapott össze, amiért a hazaiak játékosát piros lappal kiállították. Strlek kanyarodott fel ügyesen. Hősiesen védekezett a Veszprém, Strlek újabb gólt szerzett (27-25).

Marguc hetesével újra szoros lett, Cupara védett jókor, Nenadics egyenlített (27-27).

Vészesen fogyott az idő, sajnos azonban míg a románok kihasználták a lehetőségeiket, addig a Telekom nem tudott élni azokkal (60. perc: 30-28). Marguc hetese a kapufán csattant, Nenadics üres kapus gólt szerzett. Bannour jegyzett még egy gólt, ezzel 31-29-re nyert a Dinamo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában