női röplabda Extraliga

2021.10.26. 16:43

Imával és áldással kezdődött a női röplabda Extraliga mérkőzés

A Szent Benedek csapata szezonbeli első hazai mérkőzésén legyőzte az MTK-t a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a női röplabda Extraligában.

Gunther-Nyitrai Krisztina

A fekete mezes Balaton-partiak remek játékkal fektették két vállra az MTK Budapest együttesét

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A SZBRA győztes meccsel debütált az Extraligában a Vasas ellen, míg az MTK idegenben fiaskóval kezdett Békéscsabán.

A találkozót különleges esemény előzte meg. A fenntartó intézet, a Pannonhalmi Bencés Apátság részéről Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát érkezett, aki megáldotta a mérkőzést, az akadémia felnőtt és utánpótlás csapatait és a bajnokságokat.

Magabiztosan kezdett a Füred, Jimerson megalkuvást nem tűrő lecsapásaival jelezte, hogy az ellenfél nem néz könnyű este elé. Leiszt Máté hamar kikérte első idejét (7:3). Rontott támadások, pontatlan ütések, jellemezték a kék-fehérek játékát (15:8). A parádésan teljesítő Jimerson-Savovic páros összjátékával fejeződött be az első szett (25:17). A második játékrész a budapestiek pontszerzésével indult, az agresszív kezdésük meghozta az eredményt. Fej fej mellett haladt a küzdelem (7:7), majd a meccsen először két ponttal ellépett a vendégcsapat (8:10). A hazaiak hibáit jól kihasználva három pontos előnyt kovácsolt a második játszma közepére az fővárosi gárda, amit sokáig tartani tudott. Végül 18:18-as állást követően fordítottak a Balaton-partiak. Az időkérések egymást érték, először Leiszt (22:19), majd Desnica jelezte, hogy van mondanivalója (22:21). Újra egyenlőt mutatott a kijelző (22:22), ekkor még fordítani tudott az MTK (23:22), de a feladócserét követően Jimerson bombájával egyenlített a Balatonfüred (23:23). A végjátékban nem sikerült felkapaszkodniuk a fővárosi lányoknak, és a Szent Benedek ász nyitással zárta a második szettet (25:23).

A fekete mezes Balaton-partiak remek játékkal fektették két vállra az MTK Budapest együttesét
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az utolsó játszmában hiába kezdtek határozottan a vendégek, a hazaiak négy ponttal, majd egy ásszal növelték a különbséget (5:1). Remek sáncmunka és eredményes támadások után (8:3) Jimerson duplázott (11:4). Remek feladó-center összhangban, látványos labdamenettel alakult az eredmény (15:6). Az MTK mestere hiába kért agresszivitást, egyre nőtt a differencia, tíz ponttal ellépett a házigazda. A végjátékban elfogyott az MTK, 25:10-zel zárult a harmadik szett. Az SZBRA otthon tudta tartania három pontot.

Dejan Desnica: – Nagyon örülök, hogy szurkolóink előtt sikerült nyernünk és ilyen sokan voltak a mérkőzésen. Gratulálok a lányoknak, jól küzdöttek. Jól indultunk a bajnokságban, de még az út elején vagyunk.

Leiszt Máté: – A második szettben hoztuk igazán, amit elterveztünk, a rutin hiányzott, hogy megnyerjük. A harmadik játszmában már nem mutattuk azt az agresszivitást, amire szükség lett volna. A csapatomban van potenciál, és ezt meg is fogjuk mutatni.

Szent Benedek RA–MTK 3:0 (-17, -23, -10)

Balatonfüred, 180 néző. V: Mezőffy, Tillmann. Szent Benedek RA: Stijepic 13, Savovic 8, Koprivica 9, Jimerson 12, Kiss 8, Bleicher 1. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Iosia 1, Vacsi 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.

MTK Budapest: Giommarini 3, Kilyénfalvi 2, Sziládi 3, Tettamanti 5, Berkó, Windisch 10. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Boskó 2, Tatár 7. Vezetőedző: Leiszt Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában