Letudták a kötelezőt

2021.10.24. 19:25

Jól tartotta magát a Balatonfüredi KSE a Veszprém Arénában

Becsülettel küzdött a Balatonfüredi KSE nagynevű riválisa, a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I-ben. Külön meg kell említenünk a fiatal Lukács Pétert, aki öt gólt szerzett a hazaiaknál.

B. Virág Rita

20211024 Veszprém Aréna. Telekom Veszprém (piros)-Balatonfüred kézi NBI Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Telekom Veszprém–BKSE 36-29 (18-14)

Veszprém. V.: Bócz, Wiedemann. Telekom Veszprém: Cupara – Marguc 2, Jahija, Sipos, BLAGOTINSEK 4, Lauge 1, STRLEK 5. Csere: Lékai, Maqueda 4, Nilsson 1, LIGETVÁRI 4, LUKÁCS 5, MAHÉ 6, Ilics Z. 3, Dörnyei 1. Edző: Momir Ilics.

Balatonfüredi KSE: ANDÓ – PEDRO 8, MALINOVIC 5, Németh B. 2, TOPIC 3, Szöllősi B. 4, Ág. Csere: Bősz (kapus), Kemény 1, Gostovic 4 (1), Dénes, Szűcs 1, Brandt, Határ 1. Edző: György László.

Kiállítások: -, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

A Bajnokok Ligája-résztvevő Telekom Veszprém keretéből a hátfájdalmakkal küzdő Petar Nenadics és a sérült Dejan Manaszkov maradt ki. A BKSE a nemrégiben kézközépcsonttörést szenvedő Varga Mártont nem tudta nevezni.

Nem indult túl jól a mérkőzés a hazaiak szempontjából, ugyanis a 2. percben Jahija fogott rosszul talajt, a bokájához kapott, és le kellett cserélni. Ettől függetlenül 4-2-re ellépett a Telekom, azonban Andó bravúrjaival, valamint Malinovics és Topic góljaival egyenlített a tóparti gárda (4-4). Blagotinsek találatára még Pedro reagált, ám ezután kíméletlenül kihasználta ellenfele hibáit a házigazda: Strlek kétszer, aztán Blagotinsek volt eredményes (8-5). Andó stabil hátteret adott, és a 14. percben ismét szoros volt (8-7). Ezt követően azonban ritmust váltott a Telekom, és szigorú védekezéssel, valamint gyors támadásokkal előbb 10-7-re, majd 15-9-re elhúzott (21. perc). A közönség a fiatal Ilics Zoran gólját nagy tapssal jutalmazta. A félidő záró perceiben, főleg Andó tüsténkedéseinek köszönhetően, és a pontatlan veszprémi befejezések miatt, a BKSE felzárkózott 18-14-re.

A Veszprém a szünet után sorozatban adta el a labdákat, a BKSE-t dicséri, hogy megpróbált élni a lehetőséggel. Andó kapus remekelt, elöl pedig Pedro és Malinovics igyekezett (41. perc: 23-20). Momir Ilics időt kért. Három percig egyik fél sem szerzett gólt, aztán Maqueda villant. Füredi hátrányban Szöllősi még szépített, de Mahé duplája után György László is kikérte idejét. A hajrában a Füred próbálta tartani a lépést, többször feljött négy gólra, ám végül a zárásra alakult ki a legnagyobb különbség (36-29).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában