Kemény küzdelemben nyert a Veszprém a futsal NB I-ben

A mérkőzés első és utolsó gólját is a DEAC szerezte, mégis magabiztosan és megérdemelten nyert a Balaton Bútor FC Veszprém pénteken a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

20211008 Veszprém bajnoki futsal mérkőzés Balaton Bútor FCV (fehér) - Debreceni EAC (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém a negyedik, a DEAC a második helyről várta az összecsapást. A bakonyiak jól kezdték az idényt, legalábbis hazai pályán, ahol háromból három sikernél jártak a forduló előtt. Idegenben viszont nem ment a csapatnak, amely három találkozón csupán egy pontot szerzett, legutóbb, hétfőn hat gólt kapva maradt alul az Aramis SE otthonában.

A két együttes legutóbb a tavalyi idény bronz-párharcában találkozott egymással, akkor a veszprémiek nagyon magabiztosan múlták felül a hajdúságiakat, két alkalommal kilenc, egyszer pedig hat góllal sokkolva riválisukat.

A hazaik „nem néztek ki jól”, a sérültek listájára ugyanis az egyik alapember Rutai Balázs is feliratkozott, Bencsik Ádám pedig nem száz százalékos állapotban vállalta a játékot. Fehér Zsolt vezetőedző ezért is emelte ki a találkozó előtt, hogy óriási akaratra és küzdelemre lesz szükség csapatától.

Kicsit idegesen kezdtek a felek, sok volt a pontatlanság. Inkább a DEAC kezdeményezett, a Veszprém pedig stabil védekezésből próbált indulni.

A 3. percben azonban máris fel tudta törni a vendégcsapat ezt a védelmet, Szabó passzolt Harmati Tamásnak, aki vezetést szerzett a hajdúságiaknak, 0-1. Tatai kis híján rögtön egalizált, lövése kevéssel tévesztett célt.

Küzdött, ment előre a szurkolók által is hajtott Veszprém, amely majdnem újabb gólt kapott, Berecz ígéretes helyzetben hibázott.

Kevés volt egyébként a komoly lehetőség, de aztán elkezdtek alaposan belelendülni a felek. Kilenc perc telt el, amikor a vendégek a gólvonalról tudtak menteni, ezt követően kialakult egy kis kakaskodás a pályán. Talán épp ennek a hatására beindultak az események. Krajcsi védett Boromisza lövésénél, a másik oldalon Spandler is megmutatta, hogy a helyén van.

 

A 11. percben egyenlítettek a bakonyiak, Pál berúgása találta meg Fridrich Dávidot, aki kissé jobbról, hat méterről a kapu bal oldalába helyezett, 1-1. Feljött a házigazda, Tataiék irányították a meccset, de a DEAC-kontrákban is volt veszély. A 14. percben az üresen felfutó Boromisza Dániel kapott remek labdát, és nagy erővel lőtte ki a bal felső sarkot, szép gól volt, 2-1.

Nem sokáig örülhettek a veszprémiek, még ugyanebben a percben Szabó értékesített közelről egy helyzetet, 2-2.

A 17. percben Tatai harcolt ki szabadrúgást, ő is végezte el, remekül passzolva Serginhohoz, aki az üres kapuba továbbított, 3-2.

A második félidő hazai góllal kezdődött, Pál vezette keresztbe a labdát, majd a bal oldalról kilőtte a jobb alsót, 21. perc: 4-2. A 22. percben bal oldali akció után Szabó kapta a labdát középen és a bal felsőbe helyezett, 4-3. Még ugyanebben a percben Tatai szép labdaátvétel után a jobb oldalról lőtt Krajcsi mellett a hálóba, 22. perc: 5-3.

A 26. percben egy kontra végén Fridrich Dobi fölött bombázott a léc alá, 6-3.

Ugyanebben a percben Harmati szépített közelről, 26. perc: 6-4.

Többet cserélt a DEAC, mégis mintha jobban fáradt volna. A párharcok jelentős részét a veszprémiek nyerték. Hiába próbálkoztak 5 a 4 elleni játékkal a vendégek, a házigazda harciasan és szervezetten játszott, nem adott esélyt ellenfelének a felzárkózásra.

Fehér Zsolt: – Azt beszéltük meg a játékosokkal az öltözőben, hogy a jó erőkből álló DEAC ellen csak akkor tudunk nyerni, ha mindenki csúszik-mászik, küzd az utolsó leheletéig. Sok gólt kaptunk, de a lényeg az, hogy itthon tartottuk a három pontot. Kiélezett, jó meccs volt, dicséreti illeti az ellenfelet is. Ahogyan a játékosaimat és a nagyszerű közönségünket.

Elek Gergő: – Jól kezdtünk, helyzeteink voltak, birtokoltuk a labdát. Aztán jött a szokásos veszprémi agresszió, amire próbáltuk felkészíteni a játékosokat, de a jelek szerint nem sikerült. Nem kaptunk egyenlő elbírálást, szerintem más pályán több piros lap is született volna. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy komoly egyéni hibákat követtünk el, elsősorban védekezésben.

Veszprém–DEAC 6-4 (3-2)

Veszprém, 500 néző. V.: Vass, Tamási, Imrő. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Seginho. Csere: Koncsol, Klcsó, Fridrich, Dorogi, Bencsik Á., Fellembek, Kovács, Kiss. Edző: Fehér Zsolt. Debreceni EAC: Krajcsi – Harmati, Mauro, Thiago, Szabó. Csere: Dobi, tóth, Faragó, Vass, Siska, Rácz, Berecz, Sándor. Edző: Elek Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában