Két veretlen feszül egymásnak a labdarúgó megye I-es ősz legnagyobb derbijén

Csúcsrangadóval folytatódik a labdarúgó megye I. küzdelemsorozata: vasárnap összecsap egymással a hibátlan címvédő és a szintén veretlen éllovas. Megkérdeztük a két edzőt, hogyan készülnek tanítványaik az őszi fél év legnagyobb derbijére.

Horváth Gábor

Az Úrkút SK erősödött a nyáron, és a csapat vezeti is a tabellát Fotók: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A 10. játéknapon az eddig hibátlanul teljesítő, második helyen álló Tihanyi FC fogadja a veretlen listavezető Úrkút SK-t. A tihanyiak egy meccsel kevesebbet játszottak, mint vetélytársuk, nyolc mérkőzés után állnak százszázalékos mérleggel. A címvédő eddig 38 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, s csupán tíz gólt kapott.

A címvédő tihanyiak nyolcból nyolc meccset nyertek ebben a szezonban
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az úrkútiak szintén nyolc sikerrel állnak, egyszer pedig döntetlent játszottak, a Tapolcának sikerült pontot rabolni tőlük. Az együttes 43-szor volt eredményes ebben az idényben, és két kapott találatnál jár. Utóbbival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy egészen elképesztő sorozatot produkált az ÚSK, amely az első nyolc bajnokiján „lehúzta a rolót”, nem kapott gólt, a széria a múlt héten, a Kristály ellen szakadt meg. Akkor Kádár Balázs kapusnak kétszer ki kellett szednie a hálóból a labdát, de csapata győztesen hagyta el a pályát (3-2). A két alakulat az előző szezonban is nagyokat csatázott egymással. Igaz, a bajnokságban a Tihany első számú kihívója akkor az Ajka Kristály volt, az úrkútiak „csak” negyedikek lettek.

Az Úrkút SK erősödött a nyáron, és a csapat vezeti is a tabellát
Fotók: Penovác Károly/Napló

A félszigetiek Úrkúton (1-0) és hazai pályán (4-1) is nyerni tudtak, és végül magabiztosan hódították el a bajnoki címet. A megyei kupa fináléjában viszont az Úrkút SK volt a jobb, június elején Balatonalmádiban óriási meccset produkáltak a felek. A tihanyiak kétszer is vezettek, de az ÚSK a hajrában fordítani tudott, és 3-2-es sikert aratott. A vasárnapi rangadó szemben állói­nak edzőit arról kérdeztük, milyennek látják jelenleg csapatukat, és mit várnak az összecsapástól.

Lukács István, a Tihanyi FC szakvezetője: – Azt gondolom, hogy az eredményeinkre nem lehet panasz, de azért akad hiányérzet. Például a kapu előtti döntések tekintetében, tavaly jobb volt a helyzetkihasználásunk. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a nyáron jelentős volt az átalakulás, hatan érkeztek, zömében fiatalok, és rutinos játékosok távoztak. Most kicsit megint építkeznünk kell. Elsősorban magunkkal foglalkozunk, a lényeg, hogy legyünk rendben. Szeretnénk egy jó meccset játszani, idén nincs kitűzött célunk, nyugodtan futballozhatunk.

Garai Péter, az Úrkút SK mestere: – Még a bajnokság elején járunk. Az biztos, hogy a csapatunk erősödött, bizonyos dolgokban előreléptünk, az edzéslátogatottság viszont sajnos nem tartozik ezek közé. A játékosok bizonyára nagyon várják a rangadót, és bízom benne, hogy a hozzáállásuk is kiemelkedő lesz, de nem kell túlgondolni, túlmisztifikálni ezt a meccset. Harminc találkozó van egy szezonban, az alapján dől el a helyezések sorsa. Az ellenfél jó csapat, és jó csapat ellen jó játszani. Mi igyekszünk majd szervezetten futballozni, szeretnénk jó eredményt elérni, ugyan­akkor tudjuk, hogy inkább majd tavasszal jönnek azok a meccsek, amelyeken igazán sok múlik.

A derbi vasárnap 14.30 órakor kezdődik Tihanyban.

A játéknapon akad még egy kiemelten izgalmasnak ígérkező összecsapás: a negyedik Tapolca a harmadik helyen álló pétieket fogadja. A két együttes között jelentősnek tűnik a különbség (6 pont), de a TIAC (amely még veretlen) három meccsel kevesebbet játszott. A forduló részletes programját a sportműsorban (13. oldal) találják kedves olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában