Még várni kell az első győzelemre

2021.10.26. 10:00

Két szoros szett után ismét vereséget szenvedtek a veszprémi röplabdás lányok

Második NB I.-es bajnokiján 3-0-s vereséget szenvedett a CoreComm-VESC női röplabdacsapata vasárnap a Budaörsi DSE otthonában. Nem tudott szettet nyerni, de kis különbséggel maradt alul a küzdelemben a Veszprém.

Gunther-Nyitrai Krisztina

Mindkét csapat egy vereséggel a háta mögött érkezett a megmérettetésre. Szokolikné Kalmár Judit lányai jól indították az első szettet, de a játékrész közepétől a házigazda akarata érvényesült, és a pihenőidő előtt tíz pontra nőtt a különbség (25-15).

A térfélcsere után feljavult a bakonyi csapat teljesítménye, így végig a hazaiak nyomában tudtak maradni a veszprémi lányok, szorosabbá téve a második etapot, a szettgyőzelem mégis elmaradt (25-21).

Az utolsó menet megismételte az előzőt, azonban hibákkal tarkított játék volt a jellemző, a bakonyiak szettrablásra tett kísérlete így nem járt sikerrel (25-21).

A CoreComm-VESC nem tudott pontot szerezni az élvonalbeli bajnokság máso- dik fordulójában, 3-0-ra kikapott a Budaörsi DSE vendégeként.

Legközelebb október 31-én, vasárnap 16 órától a MÁV Előre ellen lépnek pályára a bakonyiak a veszprémi Táncsics-iskola tornacsarnokában.

A VESC alakulata vasárnap hazai pályán javíthat eddigi mérlegén
Fotó: Penovác Károly/Napló

Ujvárosi Levente: – Nagyon fontos mérkőzés volt a mai. Végig koncentráltan és csapatként játszottunk. A lányok maradéktalanul betartották a taktikát. Jó úton járunk, és ez a lényeg.

Szokolikné Kalmár Judit: – Ismét sok hibával játszottunk, a csapatösszhangon még dolgoznunk kell. Az első szettben vitatható bírói döntések sorozata sújtott minket, így a feladatra koncentrálni egy ilyen fiatal csapatnak nagyon nehéz volt. Sajnos az edzői tanácsokat sem fogadták meg a lányok, így a szoros végjátékokban rendre nálunk esett le a labda. A meccset nem mi irányítottuk, és ez vezetett ehhez az eredményhez. Fájó vereség, ez a pont a végjátékban biztosan hiányozni fog.

Budaörsi DSE– CoreComm-VESC 3-0 (25-15, 25-21, 25-21)

Budaörs, 100 néző. V: Horváth M., Nagy Zs. Budaörsi DSE: Pisák L. 8, Vincze 8, Hernády 11, Tátrai 5, Horváth P. 9, Kiss Zs. 6. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Jakab 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente. CorreComm-VESC: Bozsó 2, Huck 2, Sherwin 8, Miklós 2, Monteiro 2, Hajós 11. Csere: Tóth L. 1 (liberó), Molnár-Pintér, Pós. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget