labdarúgó NB III

2021.10.24. 16:34

Megnyugtató, biztos győzelmet aratott a Veszprém

Papírforma győzelmet aratott a VLS Veszprém a sereghajtó Andráshida otthonában a labdarúgó NB III hétvégi, 14. fordulójában.

B. Virág Rita

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Tarr Andráshida–VLS Veszprém 0–4 (0–1)

Zalaegerszeg. Jv.: Maml Z. Andráshida SC: Kálovits – Fábián, Szinay, Pajor (Bakó), Szabó M., Péntek, Kalamár, Vass (Pataky), Dömötörfy (Czotter), Czene (Bertalics), Czafit (Temlén). Edző: Dobos Sándor.

Practical-VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Takács (Rédling), Major (Márcsik), Somogyi, Bakó (Varga M.), Kovács D., Vass, Krebsz (Gálfi), Zachán. Edző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Zachán, Gálfi, Kovács D., Takács.

Győzelmi reményekkel utazott Zalaegerszegre, a sereghajtó Andráshida otthonába a dobogó harmadik fokát elfoglaló Veszprém.

Az első perctől fogva a vendégek irányítottak, egymás után dolgozták ki a helyzeteket, azonban az első gól egészen a 39. percig váratott magára. Ekkor szabadrúgáshoz jutott a bakonyi csapat az ellenfél térfelének közepén, a bal oldalról elvégzett pontrúgást Dobsa ívelte a kapu elé. A tizenhatoson belül lepattanó labdát a hosszún érkező Krebsz középre adta, majd a labdát a berobbanó Kovács D. öt méterről, a felső lécet is érintve juttatta a kapuba, 0-1.

A szünet után is a veszprémiek akarata érvényesült, és az 58. percben sikerült tovább növelni a különbséget. Egy kezezés miatt megítélt szabadrúgást végezhetett el a VLS a saját térfeléről. Az 50 méteres felívelésnél hatalmasat hibázott az Andráshida belső védője, Takács lecsapott a rosszul átvett labdára, és 11 méterről a kapu bal oldalába vágta a játékszert, 0-2.

A 66. percben Héninger buktatta az ellenfél csatárát a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt tizenegyest a kapus hatalmas bravúrral védte, a kipattanót szögletre mentették a veszprémi védők. Maradt a 0-2-es eredmény.

A 78. percben Zachán lopta a távolságot a jobb oldalon, ügyesen vezette keresztbe a labdát, és 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 0-3.

A végeredmény a 82. percben alakult ki: jobb oldali beadást köbvetően Gálfi nagyszerűen előzte meg a védőket és belsőzött a rövid alsóba, 0-4.

A Veszprém ilyen arányban is megérdemelten nyert a még nyeretlen sereghajtó otthonában.

Pető Tamás: – Egy héten belül a harmadik mérkőzésünket játszottuk. Fizikálisan nagyon megterhelő volt. Ezúttal a második félidőben mutatott teljesítményünk érdemel dicséretet, végre kihasználtuk a lehetőségeinket. Külön öröm, hogy ismét saját nevelésű játékos, a 2004-es Mrácsik Gáspár kapott lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában