A Tihanyi FC Cseténybe utazik

2021.10.28. 19:54

Megye I: otthon szerepel az éllovas Úrkút

Devecserben és a Balatonalmádiban is izgalmas szomszédvári derbire készülhetnek a felek a futball megye I 11. fordulójában.

Horváth Gábor

A Devecser a Kristályt fogadja, a FAK szomszédvári derbit vív a játéknapon

Fotó: Penovác Károly/Napló

Péti MTE (3.)–Herend (15.): A múlt héten rangadót bukott a Pét, amely megtartotta dobogós pozícióját legyőzője, a Tapolca előtt, de ez csak annak köszönhető, hogy a TIAC három meccsel kevesebbet játszott nála. A pétiek a Herend ellen építhetik újra magukat, komoly esélyük van rá, hogy visszatérjenek a sikeres útra.

Devecser SE (9.)–Ajka Kristály (8.): Nem mostanában volt a két együttes azonos helyzetben, tíz bajnokit követően a devecseriek és az ajkaiak egyaránt 13 ponttal rendelkeznek. A DSE-ének kedvez a hazai pálya, míg a Kristály nem szerepel idén túl jól idegenben, háromesélyes a szomszédvári derbi.

Várpalotai BSK (10.)–TIAC VSE (4.): Kis hullámvölgyben van a VBSK, amely az előző két fordulóban nem tudott pontot (és gólt) szerezni. Így a TIAC az abszolút esélyes még vendégként is, a veretlen tapolcaiak hárommeccses győzelmi szériát építettek, legutóbb fontos összecsapáson fektették két vállra közvetlen riválisukat, a Pétet.

Csetény SE (14)–Tihanyi FC (2.): Totónyelven szólva országos kettes a párosítás. A Tihany a múlt héten az őszi idény rangadóján lépett pályára és ikszelt az Úrkúttal. A címvédő először veszített pontot ebben az idényben, most kisebb csoda lenne, ha nem a tihanyi sikerek száma növekedne, az előző három körben alulmaradó Csetény legfeljebb szorossá teheti a meccset.

Úrkút SK (1.)–Szentantalfa NVSE (11.): Az utolsó percben kapott gólt Tihanyban az Úrkút, így lett a rangadó 1-1. A versenyfutás tehát folytatódik, az úrkútiak nem hibázhatnak, ha meg akarják tartani vezető pozíciójukat. A Szentantalfa ugyanakkor kellemetlen ellenfél, az újonc ezt az előző két játéknapon ismét bizonyította, simán nyert Zircen, majd hazai pályán 7-0-ra verte a Magyarpolányt.

Magyarpolány SE (13.)–FC Zirc (6.): A múlt héten ötmeccsesre hízott a Magyarpolány vesztes sorozata, gyenge formában van a csapat, amely most hazai környezetben próbálkozhat megkapaszkodni a lejtőn. A zirciek két vereség után tudtak javítani legutóbb.

A Devecser a Kristályt fogadja, a FAK szomszédvári derbit vív a játéknapon Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonalmádi SE (12.)–Fűzfői AK (7.): A FAK folytatta az egy siker-egy vereség sorozatát, az előző fordulóban nyerni tudott otthon a Gyulafirátót ellen. Az Almádi két meccsel kevesebb játszott, mint vetélytársa, szintén siker után készülhet a szomszédvári derbire. A BSE ebben az idényben hazai pályán ütőképes, azaz izgalmas összecsapásra van kilátás.

Gyulafirátót SE (16.)–Sümeg VSE (5.): A sümegiek jó formában vannak, az előző két körben hat pontot gyűjtöttek. A sereghajtó rátótiak pedig hat bajnokit veszítettek zsinórban, bravúr lenne, ha meg tudnák szakítani rossz sorozatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában