NB I./B-s kézilabda: felemás a mérleg

A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) veszprémi különítménye Győrben nyert, viszont a fürediek hazai pályán szenvedtek vereséget a férfi kézilabda NB I./B-ben.

B. Virág Rita

A BFKA-Veszprém alakulata fontos győzelmet aratott Győrben

Fotó: Penovác Károly/Napló

Győr-BFKA–Veszprém 27-28 (13-15)

Győr, 250 néző. V.: Bába, Horváth P. BFKA-Veszprém: Nánási, Mikler (kapusok) – Szűcs B., Körtélyesi 1, Markovics 9 (6), Bakos 2, Pergel 4 (1), Szabó T. 3, Almásy, Csányi 2, Végh 2, Bőti, Bene, Horváth M. 2, Dobi 3, Surguta. Edző: Velky Péter.

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/7.Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Remekül kezdett a Veszprém, a 19. perchez érve ötre hízott a különbség (7-12). Aztán a házigazda Győr 11-13-ra megközelítette ellenfelét (26. perc). A félidő végére is ez maradt a különbség.

Szünet után tartani tudta egy-két gólos előnyét a bakonyi együttes, de a 33. percben már egyenlőt mutatott a kijelző (16-16). Ezután rövid időre fordított a Győr, majd Körtélyesi és Pergel találataival ismét az akadémisták vezettek (19-22). A hajrához érve, bár vezetett a Veszprém (21-24), nem dőlhetett hátra, szívósan kapaszkodott a Győr. A BFKA remek játékkal végül meg tudta tartani előnyét, és ha szorosan is, de nyert.

A BFKA-Veszprém alakulata fontos győzelmet aratott Győrben
Fotó: Penovác Károly/Napló

BFKA-Balatonfüred–Tatai AC 23-30 (11-13)

Balatonfüred, 70 néző. V.: Fibec, Herbák. BFKA-Balatonfüred: Hermann Á., Gátvölgyi (kapusok) – Kovács B., Fadhle, Jánosi 6, Mellák 4, Klucsik, Gálfi 2, Hegyi 1, Kepess 3, Nagy M., Hermann H., Frauenberger, Hutvágner Á. 6 (6), Határ 1, Tormás-Nemeshalmi. Edző: Kis Ákos.

Hétméteresek: 6/6, ill. 6/4.

Kiállítások: 16, ill. 10 perc.

Fej fej mellett haladtak a csapatok 8-8-ig (26. perc), a félidő végére a Tata szerzett kétgólos előnyt. Szünet után hét perc alatt megduplázta a különbséget a rivális (12-16), Gálfi és Hegyi kiállítása után tovább nőtt a differencia, mert a tatai Bognár Nándor tarthatatlannak bizonyult (13-18). A hazaiak túl sok fegyelmezetlenséget követtek el, egymás után kapták a kiállításokat, amit jól használt ki a Tata, és végül magabiztosan szerezte meg a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában