sopronba utaznak

2021.10.01. 20:40

Nyerni: csupán ennyi a veszprémiek célja

Kisebb görögországi kitérőt követően ismét az NB III-as pontvadászatra koncentrál a jelenleg a tabella második helyét elfoglaló Practical VLS Veszprém alakulata, amely vasárnap 16 órakor az SC Sopronhoz látogat.

Bényi Kálmán

Győzelmi reményekkel utazik a VLS Sopronba

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kalandos napokon van túl a VLS Veszprém gárdája, amely elhalasztotta az ETO Akadémia elleni bajnokiját, mert kellemes meghívásnak tett eleget.

Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, majd a következő EKF-et már Athénban szervezik meg. A két város ebből az alkalomból kölcsönös látogatáson vett részt egymásnál. A görög fővárosba elutazott a VLS csapata is, amely a helyi második ligás gárdával 2-2-es eredménnyel záruló edzőmérkőzést vívott.

– Méltóképp képviseltük a várost. Kifejezetten erős, jó csapat ellen játszottunk, bár kissé túlfűtött volt a találkozó, ám sikerült helyükön kezelni a dolgokat – mesélte Pető Tamás, a veszprémiek vezetőedzője.

A tréner határozottan visszautasította azt a felvetést, miszerint sokan már bajnok­esélyesként emlegetik a veszprémieket. Szerinte ezeket a gondolatokat el kell hessegetni, értelmetlen ilyenekről ábrándozni, hiszen sem megfelelő infrastruktúra, sem anyagi lehetőségek nem állnak rendelkezésre. Úgy fogalmazott, nincs más céljuk, csupán minden meccsen nyerni. Arra kért mindenkit, a szurkolók is így tekintsenek rájuk.

Vasárnap 16 órától az SC Sopronnál vendégeskednek a bakonyiak. A hazaiak nemrég edzőváltáson estek át, s mióta Mátyus János vezeti őket, stabilabbá váltak.

Győzelmi reményekkel utazik a VLS Sopronba Fotó: Penovác Károly/Napló

– Sajnos a felkészülésünk nem volt a legideálisabb, hiszen az egyik délután atlétikai verseny miatt nem tudtunk edzeni. Ráadásul többek iskolai elfoglaltság miatt hiányoztak a gyakorlásokról. Épp ezért sem számítok könnyű találkozóra. Somogyi Richárd eltiltás miatt nem szerepelhet, azonban a többiek rendelkezésre állnak. Minden követ megmozgatunk annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát – szögezte le a vezetőedző.

Míg a VLS Veszprém hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a táblázat második helyét foglalja el, ­addig az SC Sopron három sikert tud felmutatni, két döntetlent és négy vereséget. A két gárda között nyolcpontnyi differencia van a bakonyiak javára.

A Sopron egyik gólvágója Kustor Noel, aki eddig ötször mattolta az ellenfelek kapusát, míg társa, Krizsonits Mátyás háromszor volt eredményes.

Ezzel szemben a VLS házi góllövőlistáját a rutinos Major Norbert vezeti hat góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában