Pont nélküli rajt a VESC-től

A röplabda NB I. nyitányán a címvédő Gödöllő ellen lépett pályára a CoreComm-VESC csapata a Táncsics Mihály Szakgimnázium tornacsarnokában. A vendégek hagyták el győztesen a pályát.

Gunther-Nyitrai Krisztina

Akadtak szép hazai megoldások, azonban ez most kevés volt

Fotó: Penovác Károly/Napló

VESC–Gödöllői RC 0:3 (-16, -12, -17)

Veszprém. V.: Barabás. CoreComm-VESC: Huck 1, Sherwin 6, Miklós 4, Monteiro 3, Hajós 3, Bozsó 6. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér, Pós, Szvath 2, Varga. Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

Gödöllői RC: Boros 2, Kökény 4, Kovács 6, Sánchez 18, Ratkai 13, Haase 10. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Barta, Sorompó, Császár. Edző: Szalay Attila.

Az első szett vendég pontszerzéssel indult (0:1). Hajós gyors válaszával és Huck hárításával fej fej mellett haladt a két csapat (3:3, 4:3, 4:4). A rutinos Gödöllő aztán elkezdett meglépni (5:9), időt kért Szokolikné Kalmár Judit. Nem volt hiába a buzdító taps, a VESC amerikai légiósa gyönyörűen ejtette át a labdát a hálón (8:15). A vendégek trénere is időt kért (13:22), és a Gödöllőnek két szép leütéssel sikerült is behúznia az első játékrészt.

A folytatásban hibás nyitást és rossz feladást köve­tően gyorsan hat pont lett a különbség a vendégek javára. A bakonyiak támadásai továbbra sem voltak sikeresek, ellenben a vendég lányok jól kiaknázták a hátsó sor gyengeségeit, a fogadásokat sorra rontotta a Veszprém (4:16). Agresszív támadásba lendültek a hazaiak, egy percen belül két találatot is begyűjtöttek, majd jó sáncokat követően 8:16-ra szépítettek. A tavalyi bajnok ugyanakkor rutinosan játszott, nem volt kérdés, hogy a második szettet is megnyeri (12:25).

Akadtak szép hazai megoldások, azonban ez most kevés volt
Fotó: Penovác Károly/Napló

A harmadik etap másolta az előzőt, rosszul kezdett a CoreComm (1:4). A folytatásban a Gödöllő hibáit kihasználva sikerült mínusz kettőre felkapaszkodni (4:6), de aztán ismét nőtt a két csapat közötti különbség (4:9). Hiába kért időt Szokolikné edző, nyílt az olló (4:13). A veszprémi lányok bátran küzdöttek, olykor megvillantak, azonban nem tudtak szettet nyerni tapasztalt riválisuk ellen.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs csalódottság bennem. De egy Extraligába feljutott csapatról beszélünk, amely sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik, mint mi. Látom, milyen hibáink vannak, olyan gyermetegek, amik nem férnek bele ezen a szinten. De a lányok keményen dolgoznak, és ennek meg lesz az eredménye” – foglalta össze gondolatait Szokolikné Kalmár Judit, a VESC trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában