úszás

2021.10.25. 13:24

Rasovszky Kristóf: két aranyérem a medencés hosszútávú országos bajnokságon

A tíz és ötkilométeres számot is Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub (BÚK) olimpiai ezüstérmes úszója nyerte a medencés hosszútávú országos bajnokságon.

B. Virág Rita

Előbb tízkilométeren állt rajthoz a veszprémi kiválóság. A 200 (!) hosszos viadalon végül Rasovszky ért be a leggyorsabban, a 10 kilométert 1:47:28 óra alatt tudta le.

A nem mindennapi, monoton táv után azt nyilatkozta, a vége egyáltalán nem esett jól neki, nagyon unta magát a 200 hossz megtétele közben. Jobban örült volna, ha valaki ott úszott volna rajta, és nem egyedül kellett volna tempóznia. Az időeredménnyel viszont elégedett volt. Mint kiderült, most háromnegyed gázon végzi az edzéseket, a legjobb formáját a decemberi világkupa futamokra szeretné időzíteni.

Másnap 1500 méteren állt rajtkőre a balatoni cápa, ahol ellenfelei között volt az olimpiai bajnok Milák Kristóf is. Végül mindkettőjüket megelőzte Betlehem Dávid, a BÚK fiatal úszója.

A zárónapon öt kilométeres versenyt tartottak, ahol ismét Rasovszkyért szoríthattunk. Nem kellett csalódnunk, Szokolai László tanítványa mindenkit megelőzött és nyert újabb aranyérmet.

A hétvégén Dohában rendeztek FINA világkupa futamot, ahol a BÚK úszója, Kalmár Ákos két érmet szerzett. Előbb 1500 méteren 14:52.21 perccel lett második, aztán 400 vegyesen állhatott fel a dobogó harmadik fokára (4:22.71).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában